h

Nieuws uit 2011

30 december 2011

SP wil geen gemorrel aan volwaardig ziekenhuis in Hengelo

De SP fractie heeft naar aanleiding van de aankondiging van weekendsluiting van de afdeling psychiatrie in het Hengelose ziekenhuis opheldering gevraagd bij het Hengelose college. De SP wil de consequenties in kaart gezet zien voor mensen die in de weekenden psychiatrische crisishulp nodig hebben. Daarnaast wil de SP ook weten of de toezeggingen door de Raad van Bestuur van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) aan het Hengelose College, namelijk het behoud van twee volwaardige en gelijkwaardige ziekenhuizen in Almelo en Hengelo gestand wordt gedaan. De partij wil weten wat er in het overleg van 12 december jl. hierover is gezegd.

Lees verder
30 december 2011

'SPeciaal Hengelo' huis aan huis bezorgd

In de eerste weken van het nieuwe jaar wordt er door tientallen vrijwilligers de huis-aan-huis krant van de SP Hengelo verspreid. Het is een goede gewoonte dat de SP fractie jaarlijks huis aan huis de Hengeloërs informeert over haar activiteiten en verantwoording aflegt.

Lees verder
27 december 2011

Sadet Karabulut op nieuwjaarsbijeenkomst SP Hengelo in Metropool

Sadet KarabulutOp maandag 23 januari houdt de SP Hengelo haar nieuwjaarsbijeenkomst met speciale gasten en muziek in het Hengelose popcentrum Metropool.
Speciale gast is SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut. Zij zal met verschillende gasten in gesprek gaan over actuele politieke en maatschappelijke onderwerpen.

Lees verder
27 december 2011

In 2012 meer afval scheiden, maar niet dumpen

Het komend jaar zal het beter scheiden van afval in Hengelo worden beloond. Wie glas, oud papier, oude apparaten, chemisch afval, plastic en oud ijzer scheidt kan dat kosteloos wegbrengen, of in geval van plastic tweewekelijks gratis laten ophalen. Wie dat consequent doet zal merken dat er nog maar weinig overblijft voor in de grijze container. Voor veel huishoudens betekent dat minder vaak de otto aanbieden voor de vuilnisophaal. En daarmee kan bespaard worden.

Lees verder
23 december 2011

SP wil geen opvulling zoutholtes met milieurisico onder Twekkelo

De SP fractie heeft er bij het gemeentebestuur van Hengelo op aangedrongen om zo snel mogelijk op de hoogte te worden gesteld van wat de precieze plannen zijn bij het opvullen van zoutholtes onder de Twentse bodem. In een eerste reactie gaf het Hengelose college van B en W aan eveneens overvallen te zijn door een krantenbericht over een geplande proef, waarbij verbrandingsafval van Twence in samenwerking met Akzo als vulling in zoutholtes zou gaan dienen.

Lees verder
12 december 2011

Massaal protest tegen frontale aanval op de sociale werkvoorziening

Met bussenvol uit het hele land stroomden de Brabanthallen in Den Bosch vol. Een geschat aantal van 6.500 activisten waaronder duizenden werknemers uit de sociale werkvoorziening namen deel aan dit door de SP georganiseerde protest tegen de plannen van dit kabinet met de zwakste groepen uit de samenleving.

Lees verder

Pagina's

U bent hier