h

Nieuws uit 2012

18 december 2012

ROOD Hengelo in actie voor studiefinanciering

De Hengelose afdeling van ROOD, jong in de SP, zal vanaf deze week op middelbare scholen in Hengelo actie voeren voor behoud van de studiefinanciering voor studenten. De SP-jongeren zijn het oneens met de voorgenomen bezuinigingen hierop en zullen dit onder de aandacht brengen van Hengelose scholieren.

Lees verder
15 december 2012

Winkeliers Klein Driene starten actie voor behoud winkels in de buurt

De gezamenlijke ondernemers van winkels op de hoek Joseph Haydnlaan en Schubertstraat zijn een kaartenactie begonnen ter ondersteuning van hun eis om hun winkels in Klein Driene te kunnen behouden. Door middel van kaarten die deze dagen wordt verspreid onder bewoners van de wijk wordt aandacht gevraagd voor het feit dat Welbions hen heeft aangezegd hun panden te willen slopen.

Lees verder
9 december 2012

SP viert opening nieuw NS station bij ziekenhuis Hengelo

Actievoerders en leden van de SP uit Hengelo en Hof van Twente hebben bij de opening van het derde NS station in Hengelo duidelijk gemaakt dat naast het heuglijke feit van een treinhalte bij het ziekenhuis er wel één voorwaarde is om volop in de vreugde te delen: dat is het behouden van een VOLWAARDIG ziekenhuis in Hengelo. Bij de opening van het nieuwe station waar vele tientallen genodigden bij aanwezig waren heeft de SP dit ondersteund door vele belangstellenden kenbaar gemaakt.

Lees verder
11 oktober 2012

Grote stap voorwaarts voor centraal Skateplaza Hengelo

Tjeerd Derkink in actie

Tjeerd Derkink in actie, lid van de Skatewerkgroep Hengelo

Lees verder
7 september 2012

ZGT Hengelo wil Intensive Care sluiten. SP start actie behoud volwaardig ziekenhuis.

ZGT in Hengelo
De directie van het ZGT Ziekenhuis heeft besloten de Intensive Care (IC) van het Hengelose ziekenhuis dit najaar te sluiten. Dit feit werd de SP gemeld door enkele mensen via het meldpunt. Deze mensen wensen overigens anoniem te blijven uit vrees voor sancties.
De SP start onmiddellijk een handtekeningenactie met als inzet het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Hengelo. Op zaterdag 8 september kunnen van 11.00 tot 16.00 uur handtekeningen worden gezet bij een kraam voor de Hema aan de Enschedestraat.

Lees verder
5 september 2012

SP: nieuwe asbestblootstelling Welbions 'grof schandaal'

SP raadslid Vincent Mulder beticht de directie van Hengelose woningcorporatie Welbions van ernstige nalatigheid vanwege het blootstellen van personeel van een re-integratiebedrijf aan asbest. Bij de gedeeltelijke sloop van leidingen en het strippen van de sloopwoningen in de Hengelose Es is ingehuurd  personeel van het re-integratiebedrijf aan asbest blootgesteld.
Hengelose Es
In dit type woningen in de Hengelose Es zit asbest in de doucheplafonds verwerkt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier