h

Nieuws uit 2023

2 september 2023

Keolis schrapt treinverbinding tussen Oldenzaal en Zutphen. SP plakt dienstregeling af.

Foto: SP Hengelo

Waar het uitvallen van treinen steeds vaker voorkomt en mensen zo langzamerhand gewend lijken te raken aan een onzekere dienstregeling doet het vervoersbedrijf Keolis daar nu een enorme schep bovenop. Keolis schrapt zaterdag 2 september alle treinen tussen Zutphen en Oldenzaal. Als reden geeft de vervoerder een tekort aan machinisten.

Lees verder
9 augustus 2023

GA MEE NAAR HET PRINSJESDAGPROTEST OP 17 SEPTEMBER!

Foto: SP Hengelo

Op de zondag voor Prinsjesdag komen wij op voor Nederland. Want het is tijd voor verandering! Onze samenleving en voorzieningen zijn door de politiek van Rutte jarenlang afgebroken. Het is genoeg geweest. Nederland kan zoveel beter als we opkomen voor onszelf en elkaar. Voor onze zorg, natuur en volkshuisvesting. Daarom komen we op 17 september op voor Nederland! Samen laten we zien dat het anders kan en dat het anders moet!

Lees verder
24 juli 2023

Gouden gieter voor Gerrits. SP stelt vragen over 'waterdeal' met NX Filtration

Foto: SP Hengelo

Voorafgaand aan de laatste raadsvergadering voor de zomer kreeg VVD wethouder Gerard Gerrits een Gouden Gieter aangeboden door SP Jongeren. In het bijzijn van tientallen bezorgde burgers sprak Frank Meesters namens de SP Jongeren hun zorgen uit naar de wethouder die het bedrijf dat jaarlijks 700 miljoen liter water uit het grondwater wil oppompen dit wil toestaan.

Lees verder
19 juli 2023

SP vragen over omzeilen Natuur en Milieuraad bij vergunningverlening NX Filtration

Foto: SP Hengelo

De SP in Hengelo wil van het college van B en W in Hengelo weten waarom de Natuur en Milieuraad Hengelo (NMRH) niet betrokken is bij de zogenaamde ‘bomendeal’ die de gemeente met het bedrijf heeft gesloten. Daarbij gaat het om het bewateren van minstens 900 bomen in tijden van droogte. De NMRH is sinds jaar en dag de organisatie die lokaal de belangen van natuur en milieu, bomen en water behartigd.

Lees verder
9 juli 2023

Wij verdienen het!

Foto: SP Hengelo

Dat is de titel van het mbo-manifest die op maandag 19 juni werd gelanceerd op het ROC de Gieterij door de SP jongeren.

Lees verder
7 juli 2023

SP fractievoorzitter: “137 keer het woord ‘ambitie’, het uit zich vooral in stenen, niet in mensen.”

Bij de eerste bespreking van de zomernota, de meerjarenbegroting van het Hengelose college bleek er een overschot van 13,1 miljoen te vieren, waarvan er 10,8 miljoen aan overschot op het sociaal domein.

Lees verder

Pagina's

U bent hier