h

Nieuws uit 2023

14 maart 2023

Hartelijk welkom! Hier ons stemadvies.

Foto: SP Hengelo

U Kijkt hier om te weten waar de SP voor staat, en wat ze doet in Overijssel en in Hengelo?

Lees verder
6 maart 2023

'Groeten uit Hengelo aan zee!'

Foto: SP Hengelo

Op initiatief van de SP wordt deze week in de gemeenteraad van Hengelo gesproken over een voorstel om het haveloze evenementenplein tot speelterrein voor kinderen en hun ouders te maken.

Lees verder
2 maart 2023

Leegstaande woningen Nijverheid worden weer bewoond

Foto: SP Hengelo

De strijd voor het behoud van de 107 woningen aan de Mariastraat, Krabbenbosweg, Wilderinkstraat en Geerdinksweg gaat door. Een jaar geleden werden de tijdelijke bewoners die de door Welbions gekwalificeerde ‘sloopwoningen’ bewoonden gesommeerd hun woningen te verlaten ten behoeve van Oekraïnse vluchtelingen. De oorspronkelijke huurders werden vanaf 2020 door Welbions naar andere woningen verwezen, nadat hun aanvankelijke verzet tegen sloop door Welbions werd genegeerd.

Lees verder
2 maart 2023

Actie rondom industrieoverlast in Hengelo Zuid

Foto: SP Hengelo

De gemeente Hengelo heeft na een lange reeks van klachten de verplichtingen van de Asfaltcentrale Twente (AST) gevestigd op het industrieterrein Twentekanaal herzien en is tot de conclusie gekomen dat het bedrijf forse aanpassingen moet doen om de uitstoot van gezondheidsbedreigende stoffen te verminderen tot beneden de norm. De gemeente had aanvankelijk een te ruime norm aangehouden, maar werd daarbij door een hogere instantie op de vingers getikt

Lees verder
2 maart 2023

SP ledenvergadering kiest nieuw bestuur

Foto: SP Hengelo

Met grote meerderheid is er op 23 februari een nieuw bestuur gekozen van de SP afdeling Hengelo.

Lees verder
2 februari 2023

Bewoners Swafert bieden actieposter aan bij de verantwoordelijk wethouder

Foto: SP Hengelo

“Ons Dienstencentrum moet open!” staat helder en duidelijk op de poster die ingelijst door de bewonersvereniging ’t Swafert werd aangeboden aan wethouder Luttikholt (PvdA) voor de raadsvergadering van 1 februari.

Lees verder

Pagina's

U bent hier