h

Nieuws uit 2014

30 december 2014

Een hele fijne jaarwisseling met uitnodiging voor 19 januari

Foto: SP Hengelo

In de komende weken verspreidt de SP huis aan huis de Hengelo SPeciaal Jaarkrant. Om dat te realiseren zijn er weer ruim 80 leden van de partij in hun buurt actief. 

Lees verder
11 december 2014

Groot spandoek gedropt tegen woningnood

Foto: SP Hengelo

Woensdag 10 december hing ROOD, jong in de SP een enorm spandoek op van bij Telgenflat. Op het spandoek stond “Woningnood? 79.426m²  leeg!”. De jongeren deden dit om de woningnood onder studenten aan te kaarten. Landelijk is er een tekort van 30.000 kamers. Maar er is een oplossing. Landelijk staat er 13 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte leeg en in Hengelo is dat 79.426m² vierkante meter. ROOD-woordvoerder San Mulder: “Er is aan de ene kant woningnood en aan de andere kant leegstand. Als die leegstaande panden worden omgebouwd tot betaalbare jongerenhuisvesting, is de woningnood in één klap opgelost.”

Lees verder
9 december 2014

'Meldpunt zorg, werk en uitkering'

Foto: SP Hengelo

Meld uw ervaringen, klachten en mening. Er staat veel te veranderen op het gebied van zorg, jeugdzorg armoedebeleid en werkvoorziening. De regering maakt de gemeente verantwoordelijk voor de uitvoering van deze taken, maar draait meteen de geldkraan een fors eind dichter.

Lees verder
5 december 2014

SP gaat Speculaaskoek eerlijk delen

Foto: SP Hengelo

De SP vraagt in deze tijd van bezuinigen aandacht voor de ongelijke verdeling van de welvaart. Vandaag, een koude marktdag vóór Sinterklaas, stond de SP op de markt in de Hengelose binnenstad. Tot en met as. zaterdag 6 december deelt de SP SPeculaas uit aan het winkelende publiek. Via een flyer wordt iedereen het doel van deze actie kenbaar gemaakt, de strijd tegen de grote ongelijkheid in Nederland.

Lees verder
14 november 2014

SCHOLIEREN, STUDENTEN EN OUDERS DEMONSTREREN VOOR ONDERWIJS

Op vrijdag 14 november demonstreerden ruim 5000 mensen voor studiefinanciering. Minister Bussemaker en de schuldencoalitie van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks willen namelijk de basisbeurs afschaffen en een schuldenstelsel invoeren. “Geweldig dat scholieren, studenten en ouders samen strijden voor onderwijs. Onderwijs is een investering in onze samenleving en moet daarom toegankelijk blijven. Ook voor jongeren die niet toevallig rijke ouders hebben”, aldus ROOD-voorzitter Merel Stoop.

Lees verder
7 november 2014

SP bij begrotingsbespreking Hengelo: ‘Tweederde van het geld zit in sociale programma’s’

Met overgrote meerderheid van stemmen is de gemeentebegroting 2015, de eerste van SP wethouder financiën Mariska ten Heuw, door de gemeenteraad aangenomen.  Met slechts een kleine handvol wijzigingen werden kleine aanpassingen gemaakt door een raad die ongekend eensgezind was in de lof voor het feit dat er in deze zware tijden zelfs weer een klein overschot op de begroting is.

Lees verder

Pagina's

U bent hier