h

Nieuws uit 2017

27 december 2017

Nieuwjaarsbijeenkomst SP Hengelo in het teken van de verkiezingen: Voor Elkaar, Voor Hengelo!

Foto: SP Hengelo

Op maandagavond  15 januari  houdt de SP Hengelo haar jaarlijkse
openbare Nieuwjaarsbijeenkomst in popcentrum Metropool. Speciale gast is dan Lieke Smits, de landelijke kandidaat partijsecretaris van de SP. 

Lees verder
6 december 2017

11 december openbare avond over de Zorg in Bibliotheek Hengelo Behoud de Spoedeisende Hulp in Hengelo!

Foto: SP Hengelo

De Hengelose SP organiseert op maandagavond 11 december samen met het landelijk comité Nationaal ZorgFonds een informatieavond over marktwerking in de zorg en de dreigende verdwijning van de Spoedeisende Hulp in Hengelo. Wat kunnen we doen om dit roekeloze plan tegen te houden?

Lees verder
1 december 2017

Ledenvergadering SP Hengelo stelt programma en kandidatenlijst vast.

Foto: SP Hengelo

Op de ledenvergadering van de SP Hengelo is gisteravond het concept verkiezingsprogramma Voor Elkaar, Voor Hengelo vastgesteld, waarin voor de komende vier jaar wordt ingezet op een sociaal, groen en sterk Hengelo.

Lees verder
1 december 2017

Ledenvergadering SP Hengelo spreekt verontwaardiging uit over ‘belastingontwijking’.

Foto: SP Hengelo

Op de drukbezochte ledenvergadering van de SP was er grote verontwaardiging over de aantijgingen van ex VVD raadslid Stan Horsthuis, die via een nog niet besproken motie in de gemeenteraad de SP raadsleden beschuldigt van belastingontwijking.

Lees verder
25 november 2017

Massief verzet tegen sluiting prachtig bedrijf Siemens: Houd het werk in Hengelo

Foto: SP Hengelo

Siemens sluiten? De SP had weinig tijd nodig om de noodklok te luiden. De raadsfractie en de wethouder mobiliseerden onmiddellijk de voltallige gemeenteraad, het college en de inwoners van Twente om tegen het voorgenomen besluit van Siemens in het geweer te komen. Ook in de Tweede Kamer wekte de SP de Minister uit een al snel begonnen slaap.

Lees verder
11 november 2017

Fractievoorzitter van Grouw: 'Belofte 4 jaar geleden gehouden: Hengelo blijft sociaal en financieel gezond'

Foto: SP Hengelo

Tijdens de algemene beschouwingen bij de bespreking van de begroting 2018 voor de Hengelose gemeenteraad kon wethouder Mariska ten Heuw een gezonde financiele begroting presenteren. De gemiddelde lokale woonlasten nemen in 2018 af ten opzichte van 2017. De lokale belastingdruk voor een eigenaar van een woning neemt af met 2,2% in 2018 ten opzichte van 2017. Voor de huurder van een woning daalt de lokale lastendruk met 5,8%.

Lees verder

Pagina's

U bent hier