h

Nieuws uit 2008

29 december 2008

SP voorstel 100 euro minder afvalstoffenheffing in 2009 haalt het niet

Al jaren is in Hengelo de afvalstoffenheffing veel te hoog. In 2007 lag die 22 euro hoger dan de gemaakte kosten. Daardoor is de reservepot die vanuit de steeds door huishoudens te veel betaalde heffingen gegroeid tot ruim 5 miljoen euro.

Lees verder
15 december 2008

Gemeente grof in de fout bij speelplek bewoners Kasbah

De SP fractie in Hengelo wil opheldering van de gemeente over de vernieling de onlangs geopende speelplek in de Kasbah. De door bewoners zelf ontworpen en gebouwde speeltoestellen zijn ondergraven en voorzien van een dikke laag zand. Dit deed de gemeente geheel zonder medeweten van de bouwers en de eigenaar van de speelplaats.

Lees verder
5 december 2008

"We zijn de stank, het stof en het lawaai meer dan zat"

Tientallen bewoners waren aanwezig ter ondersteuning van de aanbieding van meer dan 550 handtekeningen en steunbetuigingen door leden van het comité Last in Zuid aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder
22 november 2008

Veel steun voor bewoners Hengelo Zuid bij actie tegen industrieoverlast.

Veel bewoners steunen de eis tot het stoppen van verder gaande overlast van de bedrijven op en rond het Industrieterrein Twentekanaal. De bewoners voeren actie vanwege de stank en het stof die in toenemende mate de buurt indrijven. Hiervoor zijn vooral het schrootverwerkingsbedrijf, de asfaltcentrale en de chemiebedrijven verantwoordelijk.

Lees verder
20 november 2008

SP zorgt dat fietsers gevaarlijke oversteek turborotonde bespaard blijft

De SP fractie in de Hengelose gemeenteraad heeft gezorgd voor het zo veilig mogelijk houden van de fietsroute van Hengelo naar Delden.

Lees verder
20 november 2008

SP stelt ‘autobonus’ ziekenhuismanagers aan de kaak: "Wel auto’s voor ziekenhuistop, geen weegschaal voor de kinderafdeling"

De SP Tweede Kamerfractie heeft vragen gesteld over de aanschaf van naar blijkt 5 auto’s voor de leden van het managementteam van de Ziekenhuisgroep Twente (de ziekenhuizen van Almelo en Hengelo). De managers mogen deze auto’s houden als beloning. De waarde per auto ligt rond de 40.000 euro.

Lees verder

Pagina's

U bent hier