h

Nieuws van de afdeling

21 mei 2019

Ga stemmen 23 mei!

Foto: SP Hengelo

Hoezo meer politieke macht naar de EU?
We laten Brussel toch niet de baas zijn.
Voor samenwerken, maar geen Europese macht boven Nederland.

Lees verder
14 mei 2019

SP Kamerlid Renske Leijten: Wat de SP wil met de EU?

Foto: SP Hengelo

Op zondagmiddag 19 mei is SP Tweede Kamerlid Renske Leijten in Hengelo te gast om te spreken over wat de SP vindt van de Brusselse macht over Nederland. Ze zal daarbij ingaan op de roep van sommige partijen om meer bevoegdheden over te dragen aan Brussel en de jarenlange strijd van haar partij voor behoud van beslissingsbevoegdheid bij landen en gemeenten.

Lees verder
19 april 2019

SP: ‘Wethouder moet commerciële flateigenaar tot de orde roepen’

Foto: SP Hengelo

Bewoners van de twee flats aan de Jan Voerman en de Jan Wiegersstraat in Hengelo zijn het slechte beheer en de slechte communicatie met hun huurbaas zat. Waren het een jaar geleden de problemen bij de oplevering van de flats, waar laat en niet afdoende op gereageerd werd, sinds dit voorjaar ervaren de bewoners in de onderste laag van de flats centimeters water in hun kelder en schade aan vloeren, wanden en huisraad. SP raadslid Vincent Mulder die de bewonerscommissie ondersteunt vindt het belachelijk dat de beleggingsbaas zijn huurders zelf wil laten opdraaien voor de kosten van de waterschade: “Hoe ziek is het als je wel maandelijks van 120 huishoudens een ton huur int, maar ze gewoon in de modder laat zitten wanneer de muren water doorlaten?”

Lees verder
5 april 2019

SP wil actie tegen extreme bemoeizucht uit Brussel

De SP Hengelo roept het college op zich aan te sluiten in het verzet tegen  een Europees voorstel dat de lokale democratie ondermijnt. De Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van Ministers onderhandelen al sinds enige tijd over een voorstel dat gemeenten zal verplichten om al hun regels en wetten die aan het dienstenverkeer raken eerst ter goedkeuring aan Brussel voor te leggen.

Lees verder
26 maart 2019

SP wil inkomensafhankelijke bijdrage huishoudelijke hulp

De SP fractie maakt zich zorgen over de situatie die begin dit jaar is ontstaan, waarbij mensen die tot dan toe particuliere huishoudelijke hulp hadden, nu een beroep doen op huishoudelijke hulp via de WMO.

Lees verder
13 maart 2019

“Laat de grote vervuilende bedrijven betalen”

Foto: SP Hengelo

"Rechtse kabinetten zorgen niet voor klimaatrechtvaardigheid." Tientallen demonstranten vertrokken vanuit Hengelo volop in de stemming naar de klimaatmars op de Dam in Amsterdam. Al bij instappen in de trein regende het al bakken uit de lucht.

Lees verder

Pagina's

U bent hier