h

Nieuws uit 2022

29 december 2022

Nieuwjaarsbijeenkomst SP Hengelo 16 januari met Kamerlid Renske Leijten te gast.

Foto: SP Hengelo

Maandagavond 16 januari houdt de SP haar Nieuwjaarsbijeenkomst in popcentrum Metropool. Dit keer is Tweede Kamerlid Renske Leijten de hoofdgast van de avond. Ze zal vertellen over de meest prangende kwesties van het afgelopen jaar, de enorme prijsstijgingen van de boodschappen in de winkel, de energiecrisis en de achtergronden daarvan. Ook zal ze ingaan op de vertrouwenscrisis in de overheid, het toeslagenschandaal, de achtergronden daarvan, maar vooral ook het alternatief dat de SP daar tegenover stelt.

Lees verder
9 december 2022

SP opent Meldpunt Bestaanszekerheid in Hengelo

Foto: SP Hengelo

De SP in Hengelo ontvangt in toenemende mate signalen van nood en zorg over de gestegen kosten van levensonderhoud bij inwoners.

Lees verder
10 november 2022

SP voorstel voor energiesteun aan verenigingen aangenomen.

Het voorstel van de SP fractie is in samenwerking met Lokaal Hengelo, Groenlinks en Pro Hengelo voor energiecompensatie voor verenigingen in de gemeente is aangenomen in de gemeenteraad.

Lees verder
2 november 2022

Volstrekt negeren van grote groepen inwoners

Foto: SP Hengelo

Woensdag 26 oktober werd de nota ‘Denkkader Participatie’ aan de gemeenteraad voorgelegd. Potsierlijk werd daarin voorgesteld hoe inwoners van Hengelo hun betrokkenheid kunnen tonen en ‘mee kunnen doen’ met plannen van de gemeente. De SP fractie maakte er gehakt van. Even daarvoor was namelijk ook de ‘transitie sociaal domein’ in stemming gebracht en zonder enige schroom aangenomen door de coalitiepartijen. Dat ging over onnodige bezuinigingen van 9 miljoen op armoedebeleid en de thuiszorg voor Hengelose inwoners. Dat voorstel mocht volgens collegepartijen vooral geen bezuiniging genoemd worden, maar waren volgens hen ‘investeringen’.

Lees verder
28 oktober 2022

Feestelijke viering 50 jarig bestaan SP in Hengelo

Foto: SP Hengelo

Het werd een waar actiefeest in Metropool Hengelo ter gelegenheid van de 50 ste verjaardag van de SP. Ruim 140 gasten waren bijeen om de presentatie van het nieuwe boek van de schrijver Marco Krijnsen mee te maken: ‘AKTIE! Vijf decennia activisme in Twente’

Lees verder
27 oktober 2022

‘Bezuinigingen armoedebeleid zijn een overval van dit college, ongekend in Hengelo’

Foto: SP Hengelo

De partijen die sinds afgelopen voorjaar in Hengelo aan het roer staan, PvdA, CDA, Burgerbelangen, D66 en VVD, hebben tot een ongefundeerd en ongekend hard bezuinigingsprogramma besloten, waarbij adviesraden en mogelijkheden tot inspraak voor betrokkenen aan de kant zijn geschoven.

Lees verder

Pagina's

U bent hier