h

Nieuws uit 2015

31 december 2015

Gezond en zorgeloos - maar geen zorgloos - 2015

Foto: SP Hengelo

Goed begin met SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen. 

Lees verder
22 december 2015

Kunst-initiatief zorgt voor verbinding in Hengelo en Azelo

Foto: SP Hengelo

Op het Willemsplein, op het voormalige pand van Duthler mode, verschijnen plots schilderingen, die het midden houden tussen gezichtsportretten en grafity. De kunstenaars in kwestie Ymko Piek en Dimitri de Wit hebben gevraagd of ze dit pand, nu The Upperside mochten versieren met hun schilderingen. 

Lees verder
17 december 2015

SP Hengelo voorstander van goede en goedkoopste oplossing voor het gemeentehuis

Foto: SP Hengelo

In januari besluit de gemeenteraad over de start van de renovatie van het stadhuis  en de bouw van een nieuw stadskantoor. Na lange tijd van onderzoek en het zoeken naar alternatieve locaties bleek uiteindelijk de beste oplossing om het oorspronkelijke idee uit te voeren: alle ambtenaren huisvesten in één complex in het stadscentrum, gekoppeld aan het stadhuis. Het stadkantoor komt op de plaats van de nu leegstaande winkels en woningen aan de Deldenerstraat.

Lees verder
29 november 2015

SP: "Hengelo moet in Den Haag de noodklok luiden voor de thuiszorg"

De SP Hengelo wil dat het college bij staatssecretaris Van Rijn de noodklok luidt voor de thuiszorg.   

Lees verder
20 november 2015

Wild-west-democratie in Hengelo; kleine ondernemers de dupe

Afgelopen woensdagavond heeft een minieme raadsmeerderheid (19-18) toch besloten om volgend jaar een winkeltijdenverordening in stemming te brengen die regelt dat winkels op elke zondag van het jaar open mogen. Een besluit dat het pas in derde instantie haalde, nadat afgelopen juni een meerderheid juist voor een regulering tot 20 koopzondagen per jaar stemde. Overigens werd een motie die opriep tot volledige zondagsopenstelling weggestemd, waarna een licht aangepaste motie het dus wel haalde. SP-raadslid Hugo Koetsveld heeft geen goed woord over voor deze gang van zaken: “Dit is wild-west-democratie; alle zorgvuldigheid rondom het besluit van juni is overboord gekieperd. Een Hengelose gemeenteraad onwaardig.”

Lees verder
13 november 2015

ONLINE PETITIE TEGEN GIFOPSLAG ZOUTCAVERNES

Foto: SP Hengelo

De SP, de Partij voor de Dieren, GroenLinks en een aantal bezorgde omwonenden hebben een online petitie opgezet tegen de gifopslag in lege zoutcavernes onder Hengelo en Enschede. Op www.geenafvalintwentsebodem.nl kan bezwaar worden gemaakt tegen het plan van AkzoNobel om lege zoutholtes op te vullen met giftig vliegas, een restproduct van afvalverbranding bij onder andere afvalbedrijf Twence.

Lees verder

Pagina's

U bent hier