h

Nieuws uit 2018

28 december 2018

Nieuwjaarsbijeenkomst SP: start van een Strijdbaar en Stevig 2019!

Foto: SP Hengelo

Iedereen welkom 14 januari in Metropool. Hoofdgast partijvoorzitter Ron Meyer.
Op maandagavond 14 januari houdt de SP haar nieuwjaarsbijeenkomst in
Popcentrum Metropool. Hoofdgast dit keer is de landelijk partijvoorzitter van de SP Ron Meyer.

Lees verder
10 december 2018

SP voorstel voor zorgbuurthuizen krijgt steun in Hengelo

Het  al eerder geopperde idee voor het inrichten van zogenaamde zorgbuurthuizen in Hengelo is een fase verder gekomen in de ontwikkeling. Zorgbuurthuizen zijn het concept van Kleinschalige en menswaardige zorg in de eigen buurt voor ouderen die het thuis niet meer redden. SP Raadslid Marie José Huis in ’t Veld omschreef waarom zij het initiatief man om het Hengelose college te vragen dit idee van zorgbuurthuizen te onderzoeken:

Lees verder
14 november 2018

SP Fractie: Wij willen trots zijn op onze stad, zorgbuurthuizen in Hengelo en Hengelo als knooppunt openbaar vervoer.

Foto: SP Hengelo

Bij de bespreking van de meerjarenbegroting in de gemeenteraad van Hengelo deed fractievoorzitter Floor van Grouw een op het oog eenvoudig voorstel. Namens de hele SP fractie riep hij het college op om te onderzoeken of we in Hengelo de zorg beter op buurtniveau kunnen organiseren: Zou het college eens samen met bijvoorbeeld Wijkracht of Carint willen kijken of hieraan invulling gegeven kan worden?

Lees verder
29 oktober 2018

Welbions genomineerd voor de Schimmelschandpaal

Foto: SP Hengelo

Vandaag zijn de landelijke nominaties voor de Schimmelschandpaalprijs bekend gemaakt. Deze prijs wordt uitgereikt aan de woningcorporatie met de meeste klachten over schimmel in de huizen, en de minste bereidwilligheid om hier iets aan te doen. Een van de tien genomineerden is Welbions. Vanmorgen hebben huurders samen met de SP het bord met de nominatie bij het kantoor van Welbions opgehangen. Huurders kunnen tot 11 november stemmen op www.schimmelschandpaal.nl. Op 12 november wordt de winnaar van de Schimmelschandpaalprijs 2018 bekend gemaakt.

Lees verder
26 oktober 2018

SP: ‘hou de verhuur van onze woningen ver weg bij de vastgoedcowboys’

Foto: SP Hengelo

De SP wil een stop op de verkoop van sociale huurwoningen en starterswoningen aan particuliere beleggers. In het afgelopen jaar is duidelijk geworden dat beleggers en winstinvesteerders zich flink roeren op de Twentse huizenmarkt. Daardoor ontstaat een forse woningnood onder zowel huurders met een kleine beurs als ook de mensen met een klein middeninkomen. De Hengelose collegepartij wil dat de gemeente Hengelo ingrijpt.

Lees verder
22 oktober 2018

WONINGNOOD, WELBIONS EN DE VASTGOEDCOWBOYS

Foto: SP Hengelo

In een recent interview met de Twentsche Courant Tubantia (5 oktober 2018) maakt de directeur van Welbions, de heer Rupert,de SP het verwijt dat zij moeilijk doet over de verkoop van huurwoningen ten behoeve van starters op de koopmarkt. Dat vraagt om een reactie.

Lees verder

Pagina's

U bent hier