h

SP opent Meldpunt Bestaanszekerheid in Hengelo

9 december 2022

SP opent Meldpunt Bestaanszekerheid in Hengelo

Foto: SP Hengelo

De SP in Hengelo ontvangt in toenemende mate signalen van nood en zorg over de gestegen kosten van levensonderhoud bij inwoners.

Daarom is er een meldpunt gestart voor mensen die in de problemen komen vanwege de enorme prijsstijgingen, te bereiken via hengelo@sp.nl of via 074-2421042.

SP voorzitter Vincent Mulder:

“We merken dat veel mensen worden geraakt door enorm hoge rekeningen voor energie, boodschappen, woonlasten huur en zorgkosten. Bij een inflatie van 14 % raken steeds meer mensen in de schulden. Zij draaien dan vaak de verwarming op de laagste stand om verdere ellende van de maandelijkse energierekening te voorkomen. Wij willen zorgen dat mensen voldoende compensatie en ondersteuning krijgen. Zij hebben niet om deze crises gevraagd, maar worden wel het slachtoffer.”

Daarnaast wil de SP ook graag weten hoe inwoners al dan niet ondersteund worden door de gemeente, waar mensen tegen aanlopen bij het aanvragen van deze ondersteuning. Hiermee wil de partij proberen de melders te adviseren en wil ze de ervaringen anoniem bundelen voor politieke actie

Reactie toevoegen

U bent hier