h

Veel steun voor bewoners Hengelo Zuid bij actie tegen industrieoverlast.

22 november 2008

Veel steun voor bewoners Hengelo Zuid bij actie tegen industrieoverlast.

Veel bewoners steunen de eis tot het stoppen van verder gaande overlast van de bedrijven op en rond het Industrieterrein Twentekanaal. De bewoners voeren actie vanwege de stank en het stof die in toenemende mate de buurt indrijven. Hiervoor zijn vooral het schrootverwerkingsbedrijf, de asfaltcentrale en de chemiebedrijven verantwoordelijk.

Een week na de start van de handtekeningactie zijn er deur aan deur al honderden handtekeningen gezet.

actieposter achter het raam
in de buurt hangen posters voor de ramen met de duidelijke boodschap

Naast de stank- en stofoverlast zorgt het lawaai van met name de schrootverwerker, het containeroverslagbedrijf en het vrachtverkeer voor toenemende overlast. Dit lawaai beperkt zich niet tot overdag. Ook s‘avonds en s‘nachts is er veel geluidsoverlast. Zo wordt asfalt steeds meer in de avond en nacht vervoerd.

Marianne Oude Engberink van het comité Lastinzuid is blij met de massale steun van de bewoners: “Dit laat zien dat het niet gaat om een paar klagende bewoners, maar om een breedgevoelde overlast. Natuurlijk weten we dat een industrieterrein naast een woonbuurt enige overlast kan geven, maar de toenemende klachten sterken ons in de eis dat dit nu moet stoppen.”

Bij het deur aan deur handtekeningen verzamelen werden door bewoners de klachten duidelijk omschreven. Zo hebben veel mensen last van stank en roet. Velen houden de ramen en deuren dicht ook bij mooi weer. Als ze dat niet doen ligt de vensterbank vol met een laag roet en stof. Een bewoner met een astmatische aandoening kan bij zomerdag niet buiten zitten.

Anderen klagen over het vroege wakker worden van het schrootverwerkingslawaai. Of het niet kunnen slapen van de kinderen door het avondlawaai.

Het comité gaat nog even door met het verzamelen van de handtekeningen.
U kunt ook hier tekenen.

Bewoners in verzet tegen groeiende overlast industrie rond Twentekanaal

U bent hier