h

Grote stap voorwaarts voor centraal Skateplaza Hengelo

11 oktober 2012

Grote stap voorwaarts voor centraal Skateplaza Hengelo

Tjeerd Derkink in actie

Tjeerd Derkink in actie, lid van de Skatewerkgroep Hengelo

De gemeenteraad in Hengelo heeft bij meerderheid besloten dat er een nieuw skatepark in het centrum van de stad moet komen. Het stadspark de Bataafse Kamp is daarvoor de aangewezen plek. Ondanks de bezwaren van omwonenden besloot de raad dat in dat park ruimte beschikbaar is voor een skateplaza. De skatewerkgroep Hengelo is erg blij met dit besluit en kan nu aan de slag om het plan daarvoor te gaan uitwerken en de financiering daarvoor rond te krijgen.

Skatewerkgroep woordvoerder Marco Matic: "Het heeft een hele tijd geduurd, maar nu is eindelijk de weg
vrij om voor deze locatie een mooi en ambitieus plan te maken. Met dit groene licht wordt de start van het architectonisch ontwerp van het skatepark mogelijk gemaakt. Daarnaast kunnen we beginnen met het aantrekken van sponsoren. De gemeente Hengelo stelt anderhalve ton beschikbaar, maar dat zal niet voldoende zijn." Voor de realisatie van dit voor Hengelo zeer aantrekkelijke stadsparkplan zal minstens het dubbele van dit bedrag nodig zijn is de verwachting. De SP is blij met de steun voor dit skatepark op de Bataafse Kamp. Volgens raadslid Vincent Mulder is er een positieve afweging gemaakt, waarbij de bezwaren van de omwonenden niet aan de kant worden geschoven. Tijdens de raadsvergadering zei Mulder het zo:"Er wordt een belangrijke keuze gemaakt, die een start had in de reactie van de Hengelose skaters zelf: Nadat ze hun boosheid over een plotselinge verwijdering van een dubbele 'halfpipe'in de Hengelose Es hadden overwonnen, besloten zij, ervaren en jonge skaters om Hengelo een plan te presenteren waar niet alleen de skaters blij mee kunnen zijn, maar de hele Hengelose bevolking. Het verbindt de wens van de SP en dit college om deze skaters een skatepark te laten maken en tegelijkertijd te zorgen voor verlevendiging van de binnenstad."

Skaters op het inmiddels afgebroken skateplaatsje voor de Thiemsbrug
Skaters op het inmiddels afgebroken skateplaatsje voor de Thiemsbrug

Verder zei het SP raadslid:
"Beide zijn waar: Er is enthousiasme en er is bezorgheid. De SP kiest voor het enthousiasme. Er is een kans op overlast, en er is ook meer kans op levendigheid. De SP kiest voor het laatste. Het is waar: 'De jeugd heeft de toekomst' en 'omwonenden hebben ook rechten'. De SP kiest voor beide. Je kunt met een skatepark kiezen voor ambitie en je kunt kiezen voor terughoudendheid. De SP kiest voor ambitie. en tenslotte: Je kunt kiezen voor 'de rem er op'of je kiest voor 'de touwen los'. De SP wil dit plan voor en skatepark in het centrum van Hengelo nu een flinke start geven."

U bent hier