h

ZGT Hengelo wil Intensive Care sluiten. SP start actie behoud volwaardig ziekenhuis.

7 september 2012

ZGT Hengelo wil Intensive Care sluiten. SP start actie behoud volwaardig ziekenhuis.

ZGT in Hengelo
De directie van het ZGT Ziekenhuis heeft besloten de Intensive Care (IC) van het Hengelose ziekenhuis dit najaar te sluiten. Dit feit werd de SP gemeld door enkele mensen via het meldpunt. Deze mensen wensen overigens anoniem te blijven uit vrees voor sancties.
De SP start onmiddellijk een handtekeningenactie met als inzet het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Hengelo. Op zaterdag 8 september kunnen van 11.00 tot 16.00 uur handtekeningen worden gezet bij een kraam voor de Hema aan de Enschedestraat.

Sluiting van de IC zou voor het Hengelose ziekenhuis de doodsteek betekenen als ‘volwaardig ziekenhuis’. Keer op keer is door de directie van het ZGT bij monde van de directeur Schmidt gemeld dat zowel in Hengelo als in Almelo een volwaardig ziekenhuis in stand gehouden zou worden.
De SP vindt dit de zoveelste schending van die belofte, maar vindt bovendien dat met het sluiten van de IC dit ziekenhuis niet meer voldoet aan de kwalificatie volwaardig ziekenhuis. Zeker nu in het afgelopen jaar ook al andere vitale afdelingen van Hengelo naar Almelo zijn verhuisd.
De SP vindt de gang van zaken waarbij de directie geen openheid van zaken geeft, noch naar personeel, noch naar de inwoners van Hengelo een volslagen losgeslagen ontwikkeling.
De SP is van mening dat een volwaardig ziekenhuis voor alle Hengeloers van groot belang is. De directie mag niet naar de wetten van marktwerking op zichzelf opereren. De belangen van patienten gaan voor die van de markt, aldus een woordvoerder van de SP in Hengelo.

U bent hier