h

Kunst-initiatief zorgt voor verbinding in Hengelo en Azelo

22 december 2015

Kunst-initiatief zorgt voor verbinding in Hengelo en Azelo

Foto: SP Hengelo

Op het Willemsplein, op het voormalige pand van Duthler mode, verschijnen plots schilderingen, die het midden houden tussen gezichtsportretten en grafity. De kunstenaars in kwestie Ymko Piek en Dimitri de Wit hebben gevraagd of ze dit pand, nu The Upperside mochten versieren met hun schilderingen. 

Ymko Piek, op de foto bezig met het portret van de eerste politievrouw in Hengelo, mevrouw Smit heeft de Hengelose Schilder Theo Wolvecamp al af. Maar dit is nog niet alles. Binnenkort zullen ze ook met studenten van de ROC een project starten waarbij ook bewoners van de AZC in Azelo betrokken zullen zijn. De vluchtelingen die hier gehuisvest zijn willen graag in hun wachttijd bezig met creativiteit.

En wat is er nu mooier dan hen met studenten van het ROC te verbinden. Ook met scholieren van de Willemschool wil Piek graag in contact komen. Wie weet is er met hen iets moois te maken op de gevel van het aangrenzende  Mediant gebouw, waar nu 135 aziezoekers gevestigd zijn.

Foto: SP Hengelo

U bent hier