h

SP Hengelo voorstander van goede en goedkoopste oplossing voor het gemeentehuis

17 december 2015

SP Hengelo voorstander van goede en goedkoopste oplossing voor het gemeentehuis

Foto: SP Hengelo

In januari besluit de gemeenteraad over de start van de renovatie van het stadhuis  en de bouw van een nieuw stadskantoor. Na lange tijd van onderzoek en het zoeken naar alternatieve locaties bleek uiteindelijk de beste oplossing om het oorspronkelijke idee uit te voeren: alle ambtenaren huisvesten in één complex in het stadscentrum, gekoppeld aan het stadhuis. Het stadkantoor komt op de plaats van de nu leegstaande winkels en woningen aan de Deldenerstraat.

SP fractievoorzitter Floor van Grouw:

"De  ambtenaren weer terug op een centrale werkplek in de binnenstad is een wens die we als SP al heel lang hebben. Vanaf het moment dat een groot deel van de ambtenaren vertrok naar het KPN gebouw aan de Westermaat was duidelijk dat dit slechts een tijdelijke situatie kon blijven. Jaarlijks komen zo’n 100.000 bezoekers bij de gemeente, verspreid over twee ver uiteengelegen locaties. Een niet ideale situatie,  vooral omdat de gemeente, geconcentreerd op één plek, beter en goedkoper kan werken. Bovendien geeft de bouw van dit kantoor een nieuwe impuls aan de binnenstad en zijn de honderden ambtenaren een welkome ‘bevolking’ van de binnenstad.”

Er is lang gewacht op een besluit. Dit lange wachten was vooral nodig omdat gepoogd werd de plannen van projectontwikkelaar AM voor winkels en woningen te realiseren. Nu daar niet meer op gewacht wordt zouden we als SP graag zien dat deze plannen, met name minder winkeloppervlakte in de plannen opgenomen wordt. Omdat de renovatie van het stadhuis - inmiddels ruim 50 jaar oud - niet langer kan wachten en renoveren tegelijk met nieuwbouw miljoenen goedkoper blijkt te zijn is het duidelijk dat hoe eerder wordt beginnen met de bouw van het stadskantoor en verbouw van het stadhuis hoe beter het is. Te meer naar nu ook blijkt dat het verlengen van het verblijf aan de Hazenweg erg duur zal worden.

U bent hier