h

Armoede en Sociale Zekerheid

27 juli 2022

ENERGIETOESLAG VOOR INKOMENS TOT 130% WML

Foto: SP Hengelo

De fractie van de SP in de Hengelose gemeenteraad heeft een
initiatiefvoorstel ingediend om inkomens tot 130% van het sociaal minimum in aanmerking te laten komen voor een eenmalige energietoeslag van 800 euro. Dit betekent dat ruim 1300 Hengelose huishoudens een tegemoetkoming zouden krijgen. De fractie heeft gevraagd het voorstel te agenderen voor de eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad op 7 september aanstaande.

Lees verder
16 januari 2014

Wethouder ten Heuw rekent de Tweede Kamer ellende Participatiewet voor

De in de nieuwe Participatiewet voorgestelde herkeuring van de mensen in de zogenaamde Wajong uitkering (Wajong: mensen die vanaf hun jeugd een handicap hebben) betekent dat naar schatting 40 % van hen hun uitkering verliezen en aangewezen raken op een bijstandsuitkering van de gemeente. Dat stelde wethouder Mariska ten Heuw die als lid van de Commissie Werk en Inkomen van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) uitgenodigd was op een hoorzitting van de Tweede Kamer over de zogenaamde Participatiewet.

Lees verder
13 januari 2014

Meldpunt voor mensen met Wajong uitkering

De SP in Hengelo wil met zoveel mogelijk mensen in contact komen die momenteel een Wajong uitkering ontvangen.  Dat kan door hier een formulier met uw gegevens in te vullen. Ook familieleden of kennissen van mensen met een Wajong uitkering kunnen zich hier melden. De SP wil proberen om zoveel mogelijk de gevolgen van de participatiewet in kaart brengen en met Wajongers bespreken.

Lees verder
7 november 2013

Dit college houdt Hengelo Sociaal

SP fractievoorzitter Floor van Grouw maakte tijdens de begrotingsbespreking van de gemeente voor het komende jaar korte metten met aantijgingen van enkele oppositiepartijen dat de gemeente meer op sociaal beleid zou bezuinigingen dan op stadsontwikkeling en infrastructuur (de sector 'fysiek'). Hij liet zien dat er voor 2015 ten opzichte van 2010 aan sociaal beleid in Hengelo 2 miljoen meer uitgegeven zal worden, terwijl er op de fysieke sector 59 miljoen minder uitgaven zullen zijn.

Lees verder
2 oktober 2013

BASTA! manifestatie: genoeg van dit kabinet!

Maar liefst ruim 5000 mensen, waaronder twee volle bussen uit Twente, lieten van zich horen op het protest tegen het bezuinigingsbeleid van het kabinet. Zij deden mee aan de manifestatie “Basta, nu de ommezwaai” waar de boodschap voor Rutte en zijn trawanten duidelijk was: BASTA!

Lees verder
7 maart 2013

Start campagne tegen afbraak van de thuiszorg

Op zaterdag 9 maart start de SP in Hengelo een campagne die er op gericht is om op 6 april in Den Haag met vele duizenden te demonstreren tegen de kabinetsplannen, waarbij honderdduizend banen dreigen te worden geschrapt in de thuiszorg. Deze demonstratie wordt georganiseerd door de ABVA KABO en wordt ondermeer ondersteund door de SP.

Lees verder
3 maart 2013

Actie voor behoud Sociale Werkplaatsen begonnen bij SWB Hengelo

Deze week zijn leden van de SP een hernieuwde actie begonnen tegen de bezuiniging op 70.000 banen in de sociale werkvoorziening. Dat gebeurde door aan de poorten van het Sociale WerkvoorzieningsBedrijf SWB in Hengelo kaarten te laten tekenen die gestuurd worden aan het Kabinet Rutte-Asscher. 'De groenten van de Sociale Werkvoorziening' is de tekst voorop de kaart. Deze actie is een vervolg van het actiecomité Armoede Werkt Niet, dat wordt ondersteund door de SP, Abvakabo, FNV Bondgenoten, de PvdA, GroenLinks, de Bijstandsbond en anderen.

Lees verder
27 februari 2013

SP motie aangenomen tegen onaanvaardbare bezuinigingen thuiszorg

Mede ingediend door het CDA en Burgerbelangen en ondersteund door een flinke meerderheid heeft de Hengelose gemeenteraad een motie aangenomen die het college opdracht geeft een brandbrief te sturen naar de regering om protest aan te tekenen tegen de 'grove bezuinigingen' die voor de thuiszorg zijn aangekondigd.

Lees verder
17 april 2012

SP wethouder ten Mariska Heuw: "Wet werken naar vermogen druist in tegen recht op wettelijk minimum loon"

Het principe van bedrijven die mensen met een arbeidshandicap in dienst nemen is geen verkeerd streven, vindt de Hengelose SP wethouder Mariska ten Heuw , maar de uitwerking die dit kabinet er aan geeft is volgens haar ronduit slecht. Dat is de strekking van een interview met haar dat VNG Magazine heeft gepubliceerd.

Lees verder
24 februari 2012

Werknemers Sociale Werkvoorzieningen in de regio voeren actie in Hengelo

Medewerkers van Twentse SW-bedrijven voeren woensdag 29 februari actie voor in Hengelo tegen de afbraakplannen van het kabinet voor de sociale werkvoorziening. Door de nieuwe Wet werken naar vermogen dreigen 70.000 van de 100.000 beschermde werkplekken te verdwijnen.

Lees verder

U bent hier