h

Start campagne tegen afbraak van de thuiszorg

7 maart 2013

Start campagne tegen afbraak van de thuiszorg

Op zaterdag 9 maart start de SP in Hengelo een campagne die er op gericht is om op 6 april in Den Haag met vele duizenden te demonstreren tegen de kabinetsplannen, waarbij honderdduizend banen dreigen te worden geschrapt in de thuiszorg. Deze demonstratie wordt georganiseerd door de ABVA KABO en wordt ondermeer ondersteund door de SP.

6 april grote manifestatie in den Haag

De SP wil op de eerste plaats inwoners van Hengelo informeren met een daarvoor speciaal gemaakte Zorgkrant. Van 11.00 tot 16.00 uur staat de SP daartoe met een kraam voor de Hema. Ook kunnen mensen zich daar al opgeven voor busvervoer vanuit Twente. Dat kan ook via de website www.strijdvoorthuiszorg.nl of via hengelo@sp.nl
Door een onlangs aangenomen motie zal het gemeentebestuur ook ernstig bezwaar maken tegen deze bezuinigingen. Ook voor Hengelo dreigt binnenkort het verlies van vele banen in de thuiszorg.

In Emmen zijn onlangs al 500 ontslagen gevallen , in Rotterdam 600, in de Achterhoek 300, in Tilburg 600 En in Friesland staan nu al 1200 medewerkers op straat.

U bent hier