h

Actie voor behoud Sociale Werkplaatsen begonnen bij SWB Hengelo

3 maart 2013

Actie voor behoud Sociale Werkplaatsen begonnen bij SWB Hengelo

Deze week zijn leden van de SP een hernieuwde actie begonnen tegen de bezuiniging op 70.000 banen in de sociale werkvoorziening. Dat gebeurde door aan de poorten van het Sociale WerkvoorzieningsBedrijf SWB in Hengelo kaarten te laten tekenen die gestuurd worden aan het Kabinet Rutte-Asscher. 'De groenten van de Sociale Werkvoorziening' is de tekst voorop de kaart. Deze actie is een vervolg van het actiecomité Armoede Werkt Niet, dat wordt ondersteund door de SP, Abvakabo, FNV Bondgenoten, de PvdA, GroenLinks, de Bijstandsbond en anderen.

aktiekaart sociale werkvoorziening

Overigens is de SP de enige partij die het lokaal opneemt voor de SWB. Met tientallen tegelijk werden de kaarten getekend. En het moet gezegd, onder de reeds verslechterde omstandigheden onder Rutte 2 weet de SWB zich nog steeds staande te houden als een gezond bedrijf. Ander Sociale Werkvoorzieningen in Twente, zoals Topcraft en Soweco in Oldenzaal, Losser en Almelo verkeren momenteel in bijzonder zwaar weer. Het beleid van het kabinet noopt gemeenten tot draconische bezuinigingen.

aan de poort bij de sociale werkvoorziening

Opvallend feit is dat de PvdA deze actie ondersteund terwijl ze nu wel verantwoordelijk zijn voor het beleid dat de 70.000 arbeidsplaatsen wil schrappen. Sterker nog, vorig jaar deed partijleider Samsom nog de belofte om de bezuinigingen op de Sociale Werkvoorziening van tafel te halen: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_XQHnmd0Ruc

In de komende weken zal de SP deze actie in Hengelo uitbreiden door de kaarten ook op zaterdagen bij de kraam in de stad voor alle Hengeloers en binnenstadsbezoekers ter ondertekening aan te bieden.

 

Demonstratie Malieveld in Den Haag.
Massaal protest tegen frontale aanval op de sociale werkvoorziening.
SP aan de poort bij SWB.
Protest tegen uitkleden sociale werkvoorziening door VVD-akkoord.

 

U bent hier