h

ZGT

Berichten over het ZGT en de ziekenhuiszorg in Hengelo.

16 maart 2014

Aanbieding bijna 10.000 handtekeningen aan directie ZGT ziekenhuis

Al vroeg in de ochtend van zaterdag 15 maart werd voorafgaand aan de Open Dag onder aanwezigheid van tientallen aanwezigen actievoerders door de SP 9.600 handtekeningen aangeboden aan de directie van het ZGT ziekenhuis.

Lees verder
13 maart 2014

Zaterdag 15 maart aanbieding duizenden handtekeningen aan ZGT directie en Menzis

Op zaterdag 15 maart, voorafgaand aan de Open Dag van het ZGT ziekenhuis zal de SP met tientallen verontruste inwoners van Hengelo en omstreken de vele duizenden handtekeningen aanbieden aan de directie van het ZGT, waaronder de heer Meindert Schmidt. De aanbieding zal plaats vinden 's morgens om 9.00 uur in de hal bij de receptie van het Hengelose ziekenhuis door Floor van Grouw, fractievoorzitter van de SP in Hengelo.

Lees verder
7 februari 2014

ROOD voert actie in ziekenhuis

Enkele jongeren van ROOD, jongeren in de SP, zijn deze week op pad gegaan om een groot spandoek op te hangen in het ziekenhuis in Hengelo. Hiermee willen ze kenbaar maken dat ze het er oneens mee zijn dat de kraamafdeling in Hengelo sluit en verhuist naar Almelo. De jongeren van ROOD vinden dat Hengelo recht heeft op een volwaardig ziekenhuis en dat daarbij zeker een kraamafdeling aanwezig bij moet zijn.

Lees verder
30 december 2013

SP wil opheldering wethouder over uitspraken verloskunde ZGT

De SP fractie is op zijn zachts gezegd zeer ongelukkig met de uitspraken van wethouder Oude Alink bij het bekend worden van verder verdwijnen van afdelingen van het ZGT ziekenhuis in Hengelo.

Lees verder
23 december 2013

Actie voor behoud Verloskunde ZGT Hengelo krijgt veel respons

Inmiddels zijn bij de petitie tegen de sluiting van de afdeling Verloskunde in het Hengelose al meer dan 3.500 handtekeningen binnen. Vanwege een flyer actie komen ook veel reacties digitaal binnen via www.hengelo.sp.nl.

Lees verder
27 november 2013

Actie behoud Verloskunde Hengelo: eerste 500 handtekeningen binnen

De SP heeft vandaag de aftrap van de actie voor behoud van Verloskunde in Hengelo gehouden. In twee en een half uur waren de eerste 500 handtekeningen binnen. Veel mensen waren speciaal naar de Beren op de Markt gekomen om een handtekening te kunnen zetten.

Lees verder
26 november 2013

Actie: Verloskunde moet in ZGT Hengelo blijven

De inwoners van Hengelo mogen niet de dupe worden van de fusie van en de concurrentie tussen de ziekenhuizen in Twente
Wij vinden dat ziekenhuisbevallingen en kraamzorg ook in Hengelo mogelijk moeten blijven en roepen de directie van het ZGT en de zorgverzekeraars op daarvoor zorg te dragen:

Lees verder
25 november 2013

SP start protest tegen sluiting Verloskunde ZGT Hengelo

Deze week begint de SP een protestactie tegen de dreigende sluiting van de afdeling verloskunde in Hengelo en roept daarbij alle Hengelose inwoners en organisaties op zich hierbij aan te sluiten. Aanstaande woensdag om 11.00 uur zal de SP bij de Beren op de markt de handtekeningactie starten.

Lees verder
24 januari 2013

Protestactie SP tegen de graaiers in de zorg

Van Boxtel en Kingma woedend over "onterechte kritiek op hun salarissen".

Lees verder
9 december 2012

SP viert opening nieuw NS station bij ziekenhuis Hengelo

Actievoerders en leden van de SP uit Hengelo en Hof van Twente hebben bij de opening van het derde NS station in Hengelo duidelijk gemaakt dat naast het heuglijke feit van een treinhalte bij het ziekenhuis er wel één voorwaarde is om volop in de vreugde te delen: dat is het behouden van een VOLWAARDIG ziekenhuis in Hengelo. Bij de opening van het nieuwe station waar vele tientallen genodigden bij aanwezig waren heeft de SP dit ondersteund door vele belangstellenden kenbaar gemaakt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier