h

Comité 'Zorg Voor Elkaar Twente' opgericht

4 februari 2013

Comité 'Zorg Voor Elkaar Twente' opgericht

Vanwege de sterk verontrustende veranderingen in de Thuiszorg, de concurrentie in de ziekenhuizen in Twente en de dreigende verdwijning van de dagbesteding is er op initiatief van een aantal werkers in de zorg en de SP Hengelo een comité opgericht onder de naam 'Zorg Voor Elkaar Twente' . Het comité roept iedereen die slechte of goede ervaringen ondervindt in de zorg dit te melden via zorgvoorelkaartwente@sp.nl of via 074-2421042.

Thuiszorgwerkers en patiënten in actie voor betere thuiszorg in 2009
Thuiszorgwerkers en patiënten in actie voor betere thuiszorg in 2009

Comité Zorg voor Elkaar Twente, onder andere bestaande uit werkers in de thuis- ouderen- en ziekenhuiszorg, stelt zich tot doel verslechteringen in de zorg aan de kaak te stellen en voorstellen te doen aan gemeenten, zorginstellingen, zorgverzekeraars en politieke partijen om de zorg menselijker en socialer te maken. Bovendien stelt het comité 'is de betaalbaarheid van de zorg geen punt van discussie.' Het comité is van mening dat met het verdwijnen van de marktwerking in de zorg de kosten weer in de hand gehouden kunnen worden en de bureaucratie beteugeld. Een goed alternatief is bijvoorbeeld het concept van Buurtzorg, waarbij thuiszorg in wijkteams wordt georganiseerd en waarbij het management tot een minimum wordt beperkt.

SP voorzitter Vincent Mulder, eveneens lid van het comité hierover: "Concurrentie tussen ziekenhuizen hier in Twente laat zien dat er wantoestanden optreden. De directie van het Enschedese ziekenhuis MST bouwt op eigen initiatief een vleugel aan het bestaande ziekenhuis op een onmogelijke locatie. Het ZGT ziekenhuis sponsort Heracles, maar de spoedgevallen staan in Almelo uren te wachten op de gang, omdat ze niet meer in Hengelo kunnen worden behandeld. En dan nog niet gesproken over de tonnen die de directies en de managers jaarlijks zichzelf toebedelen. Directeuren van gokpaleizen en casino's komen niet zo gemakkelijk aan dergelijk hoge salarissen."

Thuiszorgmanifestatie in 2007
Thuiszorgmanifestatie in 2007

Protestactie SP tegen de graaiers in de zorg
ZGT Hengelo wil intensive care sluiten. SP start actie behoud volwwardig ziekenhuis.
Strijdbare en volle zaal in 't heim over debat ziekenhuiszorg in Twente

U bent hier