h

Huisjesmelker in Groot Driene wordt aangepakt

14 maart 2022

Huisjesmelker in Groot Driene wordt aangepakt

Foto: SP

SP wil dat gemeente doorpakt bij aanpakken huisjesmelkers

In de gemeenteraad heeft de SP diverse keren aangedrongen op het aanpakken van huisjesmelkers. Samen met bewoners werden zaken aan de kaak gesteld. Nu met het eerste succes! Een huisjesmelker in Groot Driene wordt aangepakt.

De SP wil dat het college in heel Hengelo huisjesmelkers de pas af snijdt. Aanleiding is het ingrijpen van de gemeente tegen een huiseigenaar in Groot Driene die acht migranten huisvestte in een van zijn woningen. Deze situatie leidde tot overlast in de buurt van veel mensen die op verschillende tijden met busjes worden vervoerd en veel lawaai veroorzaken. Bij navraag van de SP blijkt de huisjesmelker 400 euro per persoon aan “huur” te krijgen van deze Poolse en Roemeense migranten.

De SP wil dat de gemeente dergelijke situaties in Hengelo in beeld krijgt en op eenzelfde manier huiseigenaren die niet zelf in deze woningen wonen aanpakt. Raadslid Vincent Mulder: ‘Wij willen dat huizenverkoop alleen maar ten dienste mag staan voor bewoning door de koper. We zien steeds meer dat er een lucratieve business ontstaat voor mensen met veel geld om winst te willen maken met het doorverhuren van gewone woonhuizen. Zowel deze huurders alsook de buurtbewoners worden daar de dupe van. En tel daarbij de mensen die op zoek zijn naar een woonhuis die daardoor naast de pot pissen.’

Reactie toevoegen

U bent hier