h

SP Hengelo wil af van slechte bestrating toegangswegen centrum

9 juli 2021

SP Hengelo wil af van slechte bestrating toegangswegen centrum

Foto: SP Hengelo

De SP fractie wil dat er onmiddellijk actie wordt ondernomen om de vooroorlogse klinkerwegen rond het centrum fatsoenlijk te bestraten. Met name de straten die als belangrijke fietsroutes gelden, de Emmaweg, Willemstraat, Tuindorpstraat en Industriestraat hebben dringend onderhoud nodig.

De fractie constateert dat er momenteel weliswaar veel gebeurt op het gebeid van nieuwe bestrating in Hengelo. Rond de Deldenerstraat en de Marskant wordt het wegenplan gemoderniseerd evenals op de Deurningerstraat. Onlangs is er zelfs op 16 goed bestrate wegen voor onderhoud een toplaag asfalt aangebracht.

Echter de door de fractie benoemde wegen staan zelfs niet voor de komende vier jaar genoemd in de wegenonderhoudsplannen.

Vandaar de oproep aan het college om hier snel werk van te maken.

SP raadslid Vincent Mulder:

“ Nu de fietssnelweg door de binnenstad haar voltooiing krijgt en daarmee de stad voor fietsers comfortabel bereikbaar wordt is het zaak om ook de wegen die daarop aansluiten van een goed wegdek te voorzien. Dat kan gerust een klinkerstraat zijn, maar het karrespoor wat er bijvoorbeeld nu in de Emmaweg ligt is vooroorlogs. Fietsers en scootmobielers kunnen daar niet fatsoenlijk door vanwege de vele hobbels en kuilen.”

De SP wil van het college weten uit welk budget het herstel van deze wegen kan worden bekostigd en welke wegen daar nog meer in dit kader voor in aanmerking komen.

https://www.1twente.nl/artikel/799195/sp-klinkerwegen-rond-centrum-van-vooroorlogse-kwaliteit#.YOattNaXbwA.twitter

Reactie toevoegen

U bent hier