h

SP ondersteunt Ookbions bij besprekingen huurbevriezing en brengt Hengelose Huurderskrant uit.

16 februari 2021

SP ondersteunt Ookbions bij besprekingen huurbevriezing en brengt Hengelose Huurderskrant uit.

Foto: SP Hengelo

De SP heeft huurderbelangenorganisatie Ookbions per brief volle steun toegezegd bij hun besprekingen met Welbions over de huren na 1 juli dit jaar. De uitspraak van de Tweede Kamer om de huren vanaf 1 juli dit jaar niet te verhogen is een enorme opsteker, aldus SP voorzitter Vincent Mulder en feliciteert Ookbions hiermee met hun versterkte positie.

Een motie die de regering tot het bevriezen van de huren oproept is onlangs in de Tweede Kamer aangenomen. De motie werd ingediend door SP Kamerlid Beckerman cs en kreeg steun van verschillende partijen waaronder PvdA, GL en de VVD.

De SP is bijzonder blij dat het nu na lange strijd van duizenden huurders overal in het land, waaronder Hengelo gelukt is om partijen te overtuigen dat de jaarlijkse verhogingen (bv. In 2020 gemiddeld 2,7 %) oneerlijk zijn en in feite de huurder de kosten van de vorige crisis laten betalen.

De lokale SP verspreidt in de komende weken 10.000 kranten onder huurders van sociale huurwoningen om hen te informeren over de strijd voor huurverlaging en hoe de wooncrisis te keren is.

Ze roept Ookbions nu op om samen met de huurders in den Haag druk uit te oefenen om de zogenaamde ‘verhuurderheffing’ van tafel te krijgen. De verhuurderheffing is een maatregel die destijds als noodmaatregel werd ingevoerd om de gigantische bankensteun tijdens de bankencrisis te kunnen bekostigen. Jaarlijks incasseert het rijk via deze heffing 1.9 miljard euro afkomstig van de woningcorporaties, die het via huurverhogingen in rekening bracht bij de huurders.

De SP voelt zich met de actieve huurders gesterkt in de strijd om samen verder te strijden om de onrechtvaardige verhuurderheffing van tafel te krijgen en de huren weer betaalbaar te maken.

Klik op de afbeelding om de huurderskrant te downloaden

U bent hier