h

SP wil opheldering burgemeester over gemiste kans inrekenen van criminelen

25 juli 2017

SP wil opheldering burgemeester over gemiste kans inrekenen van criminelen

De SP fractie is zeer onaangenaam verrast door het niet thuis geven van de politie bij een zeer kwalijke criminele operatie, waarbij in een eerste fase wielbouten werden losgedraaid van auto’s van een tweetal autobedrijven in Hengelo. De politie wilde het dringende verzoek van één van de autobedrijven niet inwilligen om extra te surveilleren. Achteraf is daarmee de sterke mogelijkheid tot een heterdaad van deze criminelen om zeep geholpen. De SP wil opheldering van de burgemeester.

De SP kreeg vorige week vrijdag informatie dat een ongeval had plaatsgevonden door een auto van een garagebedrijf. Het ongeval vond plaats doordat een van de wielen plots onder

een auto vandaan schoot die naar de wasserij werd gereden. Bij nader onderzoek door de bedrijfsleider bleken er bij meerdere auto’s wielbouten te zijn losgedraaid.

In contact met de politie verzocht het bedrijf om extra politiesurveillance aangezien het in de rede lag dat criminelen in voorbereiding op grootschalige wieldiefstal gehandeld hadden en binnenkort terug zouden keren. Een andere aanwijzing was dat de beveiligingscamera’s op het bedrijf door de criminelen zodanig waren bijgedraaid dat ze geen activiteiten op het terrein meer konden waarnemen.

De politie ging echter niet in op het extra surveillanceverzoek van het bedrijf omdat capaciteit bij de politie zou ontbreken.

SP raadslid Vincent Mulder:

“Hiermee heeft de politie een zeer duidelijke mogelijkheid om criminelen in te rekenen laten lopen. Dat reken ik de burgemeester zwaar aan. Temeer omdat het niet simpele dieven zijn, maar criminelen die met hun voorbereidende werk mensenlevens in gevaar brengen. Wat te denken als iemand met zo’s auto even een proefritje maakt en op de snelweg een wiel verloren had...Onze vraag is ook of dit is meegewogen bij het besluit tot geen extra politieinzet.”

U bent hier