h

SP:'Flatbewoners Hengelose Es na acties volledig gecompenseerd'

21 juni 2014

SP:'Flatbewoners Hengelose Es na acties volledig gecompenseerd'

De bewoners van de flats aan de Jacob Marisstraat, Jan Wiegersstraat en Jan Voermanstraat hebben na gevoerde acties van de afgelopen maanden, ondersteund door de SP,  de toezegging van verhuurder Welbions gekregen dat ze kunnen verhuizen naar gelijksoortige gerenoveerde flatwoningen binnen de wijk met behoud van hun huidige huurprijs.

Na een grote manifestatie van huurders in de Hengelose Es eind maart jl. waarbij Welbions directeur Rupert een manifest van de bewoners ontving, kwam een bewonersdelegatie gisteren op uitnodiging van Welbions op bezoek om het goede nieuws te komen horen.

SP woordvoerder Vincent Mulder is tevreden voor dat deel van de bewoners die graag willen blijven wonen in deze sfeervolle oude buurt: "Welbions heeft lang volgehouden dat de huurders van deze  208 woningen naar een andere vergelijkbare woning zouden moeten verhuizen, waarbij de maandelijkse huur dan aangepast vele malen hoger -soms meer dan 200 euro - zou zijn. Met de gisteren verkregen papieren toezegging van Welbions kunnen deze huurders tenminste voor dezelfde huurprijs met de 6.000 euro verhuiskostenvergoeding naar een soortgelijke flatwoning in de Hengelose Es. Dat is grote winst en dat bewijst dat actievoeren helpt: Ook de directie van Welbions moest erkennen dat je niet tegen mensen kunt zeggen dat ze gedwongen moeten vertrekken naar een gelijksoortige woning voor een veel hogere huur"

Voor de acht gezinnen van de te slopen laagbouwwoningen in de Hengelose Es wordt volgens Welbions op maat gezocht naar andere woningen naar de wensen van deze bewoners. De SP heeft deze bewoners toegezegd ook te blijven toezien dat voor hen een passende oplossing van een goede andere woning elders gevonden moet worden.

U bent hier