h

Roode Indianen zijn Hengelose Prairies zat!

3 maart 2014

Roode Indianen zijn Hengelose Prairies zat!

Houdt wonen betaalbaar! Ook nieuwe woningzoekenden hebben recht op een woning!
SP Hengelo: 100% Sociaal. Een serieuze boodschap van de ROOD jongeren van de SP Hengelo. Wonen in Hengelo wordt onbetaalbaar. ROOD jongeren deden daarom mee in de carnavalsoptocht als dolende indianen die een woning zoeken op de prairies in Hengelo. Een welverdiende 2e plaats bij de loopgroepen (uiteraard gingen de SP jongeren te voet) was hun deel.

Waarom zijn deze SP jongeren bezorgd? Omdat goedkope woningen dreigen te verdwijnen en hiervoor minder en duurdere woningen terugkomen. Andere partijen zeggen dan samen met Welbions: het zijn betaalbare woningen. Maar zij vinden elk huis binnen de sociale woningbouw betaalbaar. De SP vindt een huur van €700 per maand (meestal) niet betaalbaar en zeker niet goedkoop.

In Hengelo dreigen nu weer meer dan 300 goedkope woningen gesloopt te worden (Hengelose Es, Bloemenbuurtje).
Welbions beweert dat voor de huidige bewoners een betaalbaar! alternatief wordt geboden. Dit alternatief is echter meestal niet betaalbaar (hogere huurtoeslag en lagere stookkosten compenseren nooit de huurverhoging van vele 100-en euro's).

Daarnaast worden niet alleen de huidige bewoners van de te slopen woningen gepakt, ook de vele jongeren die nu een goedkope woning zoeken worden gepakt. Zij krijgen immers opeens de bewoners van deze 300 te slopen woningen voor zich op de wachtlijst. Tel uit je winst....nog langer op een geschikte woning wachten.

De SP in Hengelo zal blijven strijden voor voldoende (en gezien de huidige situatie strijden voor meer) goedkope huurwoningen in Hengelo.

Deze strijdt is nodig: Welbions heeft afspraken met de gemeente, de SP is nodig om hen aan deze afspraken te herinneren! De gemeente heeft ook invloed omdat de gemeente sloop- en bouwvergunningen verleent en samenwerkingsovereenkomsten sluit met Welbions over de bouw van betaalbare huurwoningen.

Zie ook onze facebookpagina

U bent hier