h

Sloop huisjes Bloemenbuurt uitgesteld

23 februari 2014

Sloop huisjes Bloemenbuurt uitgesteld

Na fel protest van de SP fractie heeft Welbions besloten de sloop van de 38 kleinere woningen in de Bloemenbuurt uit te stellen. De SP beriep zich op de afspraak die vastgelegd ligt in de Woonvisie waarbij er geen woningen gesloopt mogen worden voordat er een concreet nieuw bouwplan is voor de vervangende nieuwbouw.

Eerder liet Welbions de bewoners weten dat ze dit jaar op zoek moesten naar een andere woning in verband met sloop. Daarbij werd gesteld dat na de sloop het terrein een tijd braak zou blijven liggen. De SP eiste van wethouder Bron dat hij de woningcorporatie aan de afspraak zou houden.

Volgens Welbions zijn deze woningen technisch in slechte staat en moeten ze daarom snel gesloopt worden. De corporatie heeft de bewoners nu per brief laten weten dat men er nog minstens een jaar langer kan blijven wonen, in ieder geval totdat er een concreet nieuwbouwplan ligt.

SP raadslid Vincent Mulder: “Welbions houdt de bewoners al jaren voor dat de woningen niet opgeknapt worden maar gesloopt. Dat mag zo zijn, maar het gaat hier wel om een groen buurtje met zeer gewilde huisjes voor mensen met een kleine portemonnee. Het zou de zoveelste prairie moeten worden die Welbions veroorzaakt. Kijk maar naar de Elisabethstraat, Veldwijk Zuid en Noord en de Hengelose Es.

Honderden betaalbare woningen zijn daar inmiddels gesloopt in plaats van opgeknapt. En het ergste is dat de bewoners gedwongen vertrekken naar woningen die door zogenaamde huuraanpassing, lees forse huurverhoging, honderden euro’s duurder zijn dan de woningen waar men uit moet.”

 

 

U bent hier