h

Met Welbions de wijken in

3 juli 2013

Met Welbions de wijken in

Maandag 1 juli werd er voorafgaand aan het huurdebat ’s avonds in de bibiotheek door SP Tweede Kamerlid Paulus Jansen en Vincent Mulder, John Jeuring en Jean Rouwet van de Hengelose SP samen met Directeur Harry Rupert, plaatsvervangster Sandra van Zaal, hoofd wonen en leefbaarheid Frank Ufkes en andere medewerkers van Welbions een fietstocht gemaakt langs verschillende buurten waar de corporatie momenteel actief is.

-

Na een inleiding op het kantoor aan de Paul Krügerstraat ging de tocht naar de Berflo Es om de bijna afgeronde nieuwbouw nader te bekijken. Vervolgens naar Veldwijk Zuid, waar naast de nieuw gerealiseerde appartementen en mooi renoveerde eengezinswoningen nog een flinke opgave te doen is. Vandaar naar Klein Driene waar met name de samenvoeging van twee etage woningen tot zeer ruime eengezinswoningen van binnen en van buiten uitgebreid werden bekeken. Maar ook de voor sloop behouden oudere woningen aan de Oldenzaalse straat.

En tenslotte werd in de Hengelose Es nader uitleg gegeven over wat er hier na de sloop allemaal staat te gebeuren, waarbij het belang van de betrokkenheid van de bewoners bij de plannen nog eens werd benadrukt.

- - -

U bent hier