h

Ondernemers in actie tegen sloop van hun winkels Klein Driene

3 maart 2013

Ondernemers in actie tegen sloop van hun winkels Klein Driene

Meer dan 500 kaarten overhandigde Richard van Oerthel, vertegenwoordiger van de ondernemers van de door sloop bedreigde winkels aan de Schubertstraat - Joseph Haydnlaan aan Welbions directeur Harry Rupert.
Er was warme koffie op het kantoortje van Welbions maar de uitkomst van het gesprek kon geen vonk van warmte doen overslaan naar de winkeliers.

koffie bij Welbions

De bewoners voelen zich bedreigd in hun bestaan, nadat Welbions hen, ieder op een ander moment, de huur op heeft gezegd. Eerdere plannen leken te wijzen op nieuwbouw van winkels en bovenwoningen, maar die blijken door Welbions definitief van tafel te zijn geveegd. Welbions directeur Rupert legde uit dat ook hij geconfronteerd wordt met klad in eerdere plannen voor een buurtwinkelcentrum. Verplaatsing van een supermarkt bleek niet haalbaar.

kaarten voor Rupert

Twee belangrijke opties voor de winkeliers werden gaandeweg het gesprek door Rupert aan de kant geschoven.
Renovatie van de winkels en de woningen erboven zou technisch niet mogelijk zijn. De veelgehoorde kwalificatie: "Technische zeer slechte staat " werd opgevoerd, maar onderbouwing, waar de winkeliers, ondersteund door de SP om vroegen bleek niet voor handen.
Ook nieuwbouw van winkels met woningen op dezelfde plek was volgens Rupert onmogelijk omdat 'Brussel' dat de corporatie zou verbieden. Op aangeven van de SP was Rupert niet te vermurwen om de optie de woningen en de winkels op te knappen te willen bezien.

Richard van Oerthel sprak zijn treurnis erover uit dat zijn familiebedrijf dat al meer dan 30 jaar gevestigd is in deze wijk, nu naar elders zal moeten verhuizen.
Wel bood de Welbions directeur aan om te onderzoeken of alle winkeliers tot aan de definieve sloopdatum in 2015 kunnen blijven, zodat voortijdige leegstand niet aan de orde hoeft te zijn.
De SP beraadt zich met de ondernemers op verdere stappen.

 

Winkeliers Klein Driene starten actie voor behoud winkels in de buurt.

 

U bent hier