h

SP organiseert debat over de Toekomst van de Twentse Ziekenhuiszorg

20 augustus 2012

SP organiseert debat over de Toekomst van de Twentse Ziekenhuiszorg

De SP in Hengelo organiseert op maandag 27 augustus een discussie en informatieavond over de Toekomst van de Twentse Ziekenhuiszorg. Het vindt plaats in het Twents Techniekmuseum HEIM, industriestraat 9 in Hengelo. (Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur)

Geert-Jan van LoenenAls sprekers zijn uitgenodigd de Hengelose Huisarts Geert-Jan van Loenen, die tevens bestuurslid is bij de LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging). Hij hield onlangs in de TCTubantia een pleidooi voor het stoppen van de huidige concurrentieslag tussen de ziekenhuizen in Hengelo, Almelo en Enschede en het eerst concentreren op de uitgangspunten van een goeie ziekenhuiszorg in heel Twente, ook pleit hij voor de bouw van een nieuw specialistisch ziekenhuis voor heel Twente.

Henk van GervenOok zal het SP Tweede Kamerlid Henk van Gerven, tevens huisarts, deelnemen in de discussie. Hij zal met name ingaan op de desastreuze uitwerking van de concurrentie tussen ziekenhuizen en marktwerking in het algemeen.
Ook zijn de raden van bestuur en de raden van toezicht van de Twentse ziekenhuizen MST en ZGT in een forum uitgenodigd.

Zeer recent publiceerde de SP het rapport: Zorgschrift Volwaardige Ziekenhuizen in Twente, met daarin de zorgwekkende ervaringen van personeel van het ZGT Ziekenhuis in Hengelo. Personeel voelt zich monddood gemaakt en zelfs geïntimideerd vanwege hun interne kritiek op de reorganisatie in de ziekenhuizen.
Er is veel aan de hand met de Twentse ziekenhuizen. Maar het lijkt er op dat concurrentie tussen ziekenhuizen als gevolg van de invoering van marktwerking de patiënt de dupe laat worden. Het ziekenhuispersoneel wordt gemangeld door het reorganisatiebeleid van de ziekenhuisdirecties en wordt niet serieus gehoord over hun ideeën voor betere patiëntenzorg. Hoog tijd voor een discussie over de toekomst van de Ziekenhuiszorg in Twente.

 

Rapport Zorgschrift Volwaardige Ziekenhuizen in Twente (pdf)

 

U bent hier