h

Welbions teruggefloten bij sloopplannen Klein Driene

22 september 2011

Welbions teruggefloten bij sloopplannen Klein Driene

Welbions is ver voor de troepen uit gelopen bij de aanzegging van sloop aan bewoners van Klein Driene. Er wordt niet gesloopt zolang er geen reële plannen zijn voor nieuwbouw op dezelfde plek. Dit antwoordt het college van B en W op vragen van de SP fractie.

Deze woningen wil Welbions slopen

In de zomervakantie overviel Welbions de bewoners aan de Oldenzaalsestraat met de aankondiging dat hun woningen al in 2014 gesloopt zouden worden. De SP trok na navraag bij de bewoners aan de bel. Veel van hen gaven aan overvallen te zijn door deze plannen en vonden het een schending van een eerdere toezegging dat sloop tot 2017 niet aan de orde zou zijn. Een aantal flatbewoners, die recent hun woning hadden betrokken, had op basis van die toezeggingen flink geïnvesteerd in de inrichting van hun woning.
Het college geeft aan dat er over deze sloopplannen nog geen afspraken zijn gemaakt. Bovendien geeft het college toe dat er een schaarste ontstaan is aan betaalbare eengezinswoningen van het type dat langs de Oldenzaalsestraat staat. Ook is er nauwelijks meer vraag naar duurdere appartementen, zoals die er aan de overkant van deze huizen aan de Oldenzaalsestraat zijn gebouwd.

Volgens de SP is daarmee voor Welbions de sloop van deze woningen volstrekt geen optie. Het enige reële plan dat levensvatbaar zou zijn is dat na sloop er betaalbare sociale woningen worden teruggebouwd.
SP raadslid Vincent Mulder: "Welbions moet kiezen, óf een grondige renovatie van deze woningen óf het herbouwen van betaalbare woningen. In geen geval mag dit leiden tot het ontstaan van een nieuwe prairie in Hengelo. Er zijn al jarenlang tientalen terreinen waar betaalbare woningen gesloopt zijn door Welbions en waar nog geen enkel plan is voor de herbouw van woningen. Dat mag niet doorgaan, niet in Klein Driene en ook niet in de Hengelose Es."

Welbions durft

De antwoorden van het college
Bewoners overvallen door nieuwe sloopplannen Klein Driene

U bent hier