h

1 mei in teken behoud AOW op 65

28 april 2010

1 mei in teken behoud AOW op 65

De SP in Hengelo voert zaterdag 1 mei actie onder het motto 65 blijft 65! Om 13.00 uur zullen SP Tweede Kamerlid Hans van Leeuwen en de nieuwe Wethouder Sociale Zaken en Economie Mariska ten Heuw op dat thema een toespraak houden bij de SP actiekraam voor de Hema in de binnenstad.

Hans van LeeuwenHans van Leeuwen zal ingaan op de grote fabels die verteld worden door partijen die pleiten voor verhoging van de AOW leeftijd. Mariska ten Heuw zal haar inzet geven om bijvoorbeeld in Hengelo meer ouderen vóór hun 65e aan menswaardig en passend werk te helpen. Sinds de val van het kabinet ligt de strijd om de AOW leeftijd weer open en zijn op 9 juni de kiezers aan het woord. Bij de SP kraam voor de Hema kunnen opnieuw handtekeningen worden gezet.

Mariska ten Heuw1 Mei is de dag van de arbeid. Op die dag wordt gevierd dat arbeiders hun levensomstandigheden verbeteren door zich te organiseren en in georganiseerd verband strijd te voeren. Dat strijd hard nodig is en loont blijkt eens te meer door de overwinning van de schoonmakers in hun strijd voor meer respect en beloning. De vakbond heeft deze strijd zij aan zij met actieve schoonmakers gevoerd, die het niet meer pikten als voetveeg van de samenleving te worden gebruikt.

Onze grootouders en ouders hebben in de vorige eeuw gevochten voor sociale zekerheid en fatsoenlijke levensomstandigheden. Dat heeft geresulteerd in de naoorlogse verzorgingsstaat. Onder invloed van het neoliberalisme en de economische crisis dreigt daar nu het mes in gezet te worden. Dat is ongewenst en onnodig. Als we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen tot hun 65e werken (nu werkt maar 15 procent van 60 en ouder) dan hoeft de AOW-leeftijd helemaal niet tot 67 opgetrokken te worden, en houden mensen iets meer kans op een plezierig stukje leven na hun arbeidzame leven. Daarom staat 1 mei voor de SP vooral in het teken van het behoud van de 65 jaar als pensioenleeftijd.

Het 1 mei affiche

U bent hier