h

SP: ‘Bushalte gesloten wegens te veel passagiers’ valt niet uit te leggen

20 februari 2010

SP: ‘Bushalte gesloten wegens te veel passagiers’ valt niet uit te leggen

Nadat de SP fractie al eerder aan de bel had getrokken vanwege het plotseling sluiten van twee bushaltes op lijn 12 is nu duidelijk geworden dat ondanks sussende woorden van de wethouder deze volgens de planning nog minstens een jaar opgeheven blijven. In een onlangs bekend geworden planning blijkt dat een busroutewijziging bij de Pasteurstraat nog een jaar op zich laat wachten. Dat betekent dat tot die tijd de bushaltes langs deze ziekenhuislijn niet worden heropend.

 5 maanden wachten op de bus; niet normaal dusDe SP fractie wordt dit al te gortig, nadat ze eerder al actie van de wethouder had geëist. Wethouder Bron (Pvda) verschuilt zich achter Connexxion, de vervoerder die deze maatregel zonder overleg heeft doorgevoerd. De SP eist dat de wethouder de regie in handen neemt en zorgt dat de bushalte op de kortst mogelijke termijn heropend wordt. Eind augustus vorig jaar werden tientallen bewoners van een ouderencomplex aan de Kerkstraat geconfronteerd met de opgeheven halte. Ze schreven een petitie aan de wethouder om uitleg en heropening van de halte. Toen dat niet hielp stelde de SP dit bij de wethouder aan de orde. Tot dusver leidt dit bij de wethouder niet tot het heropenen van de bushalte.
Bewoners Industriestraat eisen heropening bushalte
Bewoners Industriestraat eisen heropening bushalte

SP raadslid Vincent Mulder vindt het onbegrijpelijk dat de Pvda wethouder de busvervoerder Connexxion niet tot de orde roept: “Er wordt uitgegaan van volstrekt verkeerde uitgangspunten. Als het doel is om de rijtijd van de bus te halen, en die rijtijden steeds worden overschreden vanwege meer instappende passagiers dan zorg je dat de rijtijden worden verlengd. Maar de busmaatschappij doet precies het omgekeerde: ze schrappen juist die haltes waar vaak passagiers opstappen om zeker te kunnen zijn dat ze dan sneller kunnen doorrijden. Ongelofelijk, het gaat uit van het Kafka scenario van liever minder mensen in de bus als we de rijtijd maar halen. En de wethouder staat met z’n handen in de lucht en kijkt ernaar…”

De vragen aan het college
SP en bewoners openen slapende bushalte

U bent hier