h

OV chipkaart valt duur uit in Hengelo

26 december 2009

OV chipkaart valt duur uit in Hengelo

Floor van GrouwSP raadslid Floor van Grouw heeft de proef op de som genomen door in Hengelo met de OV chipkaart met de bus te reizen, zijn conclusie: de tarieven worden per gereisde kilometer berekend; daarmee is de reiziger gemiddeld 60 % duurder uit. Daarmee wordt het heel onvoordelig om met bussen te reizen die een lus afleggen, waardoor je dus niet direct van A naar B kunt reizen.

Zestig procent meer betalen

De SP confronteerde de wethouder van vervoer, de PvdA er Bron met deze forse kostenverhoging voor de Hengelose reiziger n riep hem op om dit bij de vervoerders en de regio Twente aan te kaarten. Maar daar zag Bron weinig in. Met de handen in de lucht vond de wethouder: "Daar kan het gemeentebestuur weinig aan doen." "Volstrekt belachelijk.", aldus van Grouw, die juist dit experiment met de OV chipkaart wil aangrijpen om dit soort verkapte kostenverhogingen te voorkomen. Van Grouw: "Het lijkt wel alsof de Euro weer wordt ingevoerd. Toen kon iedereen ook ervaren dat het invoeren van iets nieuws enorme prijsverhogingen tot gevolg had. Dat kan nu voor zo'n OV chippas voorkomen worden, als de gemeente zich maar sterk maakt....".

De Twentse Courant Tubantia schreef er het volgende over:

De invoering van de ov-chipkaart valt voor Hengelo ongunstig uit. Busreizigers zijn in veel gevallen duurder uit dan met de oude strippenkaart. Tot die conclusie komt de Hengelose SP na een kleine steekproef. Lees verder ...

OVchipkaart valt duur uit

U bent hier