h

Veel steun voor nieuwe skatebaan

18 mei 2009

Veel steun voor nieuwe skatebaan

De kraam was nog niet eens ingericht of er stonden al tientallen jongeren, vooral skaters om hun handtekening te zetten onder de petitie "Geef de jongeren hun skatebaan terug". Een aantal jongeren waren al voor 11 uur zelf aan de slag geweest met handtekeningenlijsten, en leverden prompt dertig handtekeningen in.

jongeren zetten handtekening

De SP geeft de mogelijkheid om bij de verkeizingskraam voor de Europese verkiezingen handtekeningen te zetten voor het behoud van de baan. Het leidt tot vele gesprekken. Opvallend ook bij de SP kraam het aantal ouders en ouderen die het een schande vinden wat de gemeente doet. Jongeren beroven van hun prachtige professionele skatebaan. Ook buurtbewoners komen langs: Het is een prachtige speelplek. De jongeren die daar skaten geven nooit overlast, verklaard een vrouw die vanuit haar huis zicht heeft op de baan.
Om 16.00 uur zijn de eerste tweehonderd handtekeningen binnen.

jongeren bij kraam er wordt enthousiast getekend
Jong en oud tekent voor een nieuwe grote skatebaan

Volgende week zaterdag 23 mei staat de SP met de handtekeningenlijsten in de winkelcentra. Onder andere vanaf 10.00 uur in de Hengelose Es.

Steunen van de aktie kan ook digitaal:

Geef jongeren hun skatebaan terug

Ja, ook ik vind dat de gemeente Hengelo moet zorgen voor een nieuwe skatebaan voor geoefende skaters en daarover moet overleggen met de jongeren en de bewoners van de Hengelose Es.

Naam:
E-mail:

Jongeren en makers overdonderd door sloop van de skatebaan Weusthag

U bent hier