h

SP fractie mag niks over verkoop Essent vragen: Ze zijn Nuts!

6 februari 2009

SP fractie mag niks over verkoop Essent vragen: Ze zijn Nuts!

De SP fractie mocht tijdens het vragenhalfuur niet het woord voeren over de voorgenomen verkoop van Nutsbedrijf Essent. Burgemeester Kerkhaert wilde niet ingaan op verzoeken om het college te bevragen over hun standpunt over de verkoop van de Hengelose aandelen.

De SP wilde weten of de uitlatingen in de krant van wethouder ter Ellen betekenden dat het college net als de SP zich tegen verkoop zou opstellen.De wethouder sprak tegen de krant uit dat Hengelo geen cent wijzer zou worden van verkoop.

De SP raadsleden lieten zich niet zomaar het woord ontnemen: Terwijl de burgemeester de orde probeerde te bewaren werden raadsleden en publiek in de zaal door de SP raadsleden getracteerd op Nuts-repen en flyers waarop de SP duidelijk haar standpunt had geformuleerd: Ze zijn Nuts!

De SP voert overal actie tegen de verkoop van de aandelen. "We willen dat het bedrijf in overheidshanden blijft. Energievoorziening is van levensbelang voor iedereen. Dat mag je niet op de markt gooien als speelbal voor winst en speculatie", aldus William van den Heuvel, SP raadslid.

U bent hier