h

SP oogst lof met voorstel fietsbeleid

24 juni 2007

SP oogst lof met voorstel fietsbeleid

De SP fractie heeft in de commissievergadering de handen op elkaar gekregen voor het initiatiefvoorstel getiteld “het Fietsbeleid uit de laagste versnelling”. De SP stelde daarmee het lakse uitvoeringsbeleid voor fietsers aan de orde. Alle fracties bleken het eens met het voorstel bedoeld om de niet uitgegeven gelden nu eens om te zetten in concrete voorzieningen voor fietsers.

In 2003 is door de gemeenteraad besloten om concrete maatregelen voor fietsvoorzieningen te realiseren. De SP constateert dat van het beschikbaar gestelde geld van 1.8 miljoen slechts 145.000 € is besteed, een kleine 8 %. Destijds was de raad het beu dat er wel mooie nota’s verschenen maar het aan daden ontbrak.

“Nu constateren we”, aldus raadslid Vincent Mulder, “dat er in vier jaar tijd opnieuw bijna niks gebeurd is met de plannen. Het college moet zich diep schamen. Ook plannen van het huidige college om voor de periode 2007-2011 meer plannen voor fietsvoorzieningen uit te voeren bleven steken in mooie woorden. Omdat er nog zo weinig plannen zijn uitgevoerd en er nog geld op de plank bleek te liggen, is men maar niet met nieuwe voorzieningen aan de slag gegaan. Dat betekent een complete stilstand voor het fietsbeleid.”

Raad aarzelt nog over fietspad langs het spoor

De SP doelt in haar voorstel op een zo snel mogelijke en concrete besteding van het beschikbare geld en heeft een plan voor het realiseren van een fietspad parallel aan het spoor vanaf de toekomstige ROC tot aan de Grobbenweg, richting Borne. Dit kan een eerste verbinding vormen tussen centrum en de noordwestkant van de stad, waarbij dit fietspad alvast de verbinding vormt voor een snelle fietsroute tussen Borne en Hengelo.

Enkele raadsfracties bleken nog te twijfelen of dit nu wel de juiste besteding zou zijn voor het beschikbare geld. Mulder: “Ja, over die vraag kunnen we ons opnieuw vier jaar gaan bezinnen; Onze inzet is om nu eens een knoop door te hakken en aan de slag te gaan. Uiteindelijk leidt besteed geld er toe dat er binnenkort meer geld kan komen voor het realiseren van Hengelo als Fietsstad nummer Een.”
De SP heeft de raadsfracties en het college opgeroepen om voor de raadsvergadering van 3 juli met tegenvoorstellen te komen. “De SP laat zich graag overtuigen van betere bestedingen. Maar het moet niet weer wachten worden tot Sint Juttemis.”, aldus het SP raadslid

SP wil werk maken van fietsbeleid Hengelo
Hengelo moet beste fietsstad van Nederland worden

U bent hier