h

Demonstratie op de markt voorlopig hoogtepunt clusterbomactie

5 juni 2003

Demonstratie op de markt voorlopig hoogtepunt clusterbomactie

Tijdens een demonstratieve bijeenkomst op het Hengelose marktplein bij de plaatselijke vestiging van de ABN-AMRO heeft de Twentse jongerengroep binnen de SP 'Rood in Twente' opnieuw duidelijk gemaakt wat zij vindt van de investering van 'De Bank' in de clusterbommenindustrie.

Actievoerder op de marktDeze bijeenkomst was een voorlopig hoogtepunt van een actie van de jongeren in alle grote steden in Twente, waarbij onder bankbezoekers en overige belangstellenden folders werden verspreid onder het motto "Misdadig dom, de ABN-AMRO clusterbom". Het kersverse SP-eerstekamerlid Ronald van Raak overhandigde de locatiedirecteur een brief met de argumenten voor de actie en een verzoek om de investeringen in het Britse bedrijf INSYS terug te trekken. 'De Bank' verdedigde zich met het argument dat zij dit reeds vorig jaar had toegezegd. Een verdediging die zwakker klinkt naarmate het langer duurt voordat deze woorden in daden worden omgezet. Na vorig voorjaar toen zij dit voor het eerst beloofden zijn er in Irak al weer heel wat doden door clusterbommen gevallen, mede mogelijk gemaakt door het geld van Nederlandse tegenstanders van die oorlog met dank aan ABN-AMRO.

De SP en vooral de jongeren van Rood zullen 'De Bank' blijven herinneren aan deze belofte totdat dat niet meer nodig is......... En de SP komt haar beloftes wel na!

Start Roodactie in Enschede

U bent hier