h

Start Roodactie in Enschede

15 mei 2003

Start Roodactie in Enschede

Donderdag 15 mei ging de actie van de Roodgroep in Twente tegen de betrokkenheid van ABN/AMRO bij de productie van clusterbommen van start.

Gewapend met demonstratieborden, flyers en een brief voor de filiaalhouder, begaf ROOD zich richting Enschede. ROOD wilde met deze actie de misdadige praktijken van de ABN onder de aandacht brengen van de klanten van de bank. De ABN financiert namelijk het bedrijf Insys, dat clusterbommen beheert en onderhoudt.

tekst ‘Clusterbom? Misdadig dom!’ op de stoep

De jongeren in de SP deelden folders uit met daarop de tekst ‘Clusterbom? Misdadig dom!’. In de folder stond uitgebreid beschreven waar de ABN AMRO mee bezig is. Dat zorgde voor veel reacties van mensen die de folder even snel doornamen. Zij waren veelal verbaasd dat een bank als de ABN AMRO zich bezig houdt met het financieren van clusterbommen. Er was zelfs iemand die spontaan aanbood mee te helpen flyeren, wat natuurlijk altijd welkom is.

Naast het informeren van de klanten van de ABN, moest de bank zelf geconfronteerd worden met hun aandeel in de bommenindustrie. Dat gebeurde door middel van een brief die ROOD aan de filiaalhouder overhandigde. Deze kwam voor de overhandiging speciaal naar buiten in de kou aangezien ROOD binnen niet welkom was.

U bent hier