h

Verkeer

Fietsparkeren

Het vervoer met de fiets is gezond en milieuvriendelijk. De bewaakte fietsenstalling heeft het gebruik van de fiets vergroot. Doordat meer mensen over duurdere elektrische fietsen gaan beschikken is neemt ook het belang van meer bewaakte stallingen toe.

In de binnenstad worden fietsen op verschillende plaatsen lukraak neergezet. Dit geeft een rommelig beeld en kan beschadigingen van de fietsen veroorzaken.

Lees verder

Parkeren in wijken

Parkeren in de woonwijken moet in eerste instantie bedoeld zijn voor de bewoners. Betaald parkeren in woonwijken (lees: buiten het centrum) is geen doel op zich. Daar waar overlast wordt ervaren moeten maatregelen volgen, als er geen sprake is van overlast is regulering van het parkeren niet nodig.

Maatregelen om parkeeroverlast tegen te gaan zijn in eerste instantie de blauwe zones. Pas als een blauwe zone niet werkt moeten we overgaan tot betaald parkeren.

Lees verder

Parkeren binnenstad

In de binnenstad moet er zo min mogelijk geparkeerd worden op pleinen of in straten. De auto's hebben we dan liever in parkeergarages.

Hierom moet het tarief in de parkeergarages lager zijn dan de tarieven voor het parkeren op straat.
Nog beter is het om ervoor te zorgen dat minder mensen met de auto naar de binnenstad gaan. Dit kan door betere busverbindingen en betere faciliteiten voor fietsers.

Lees verder

Openbaar vervoer

Ouderen blijven steeds langer in hun eigen woning wonen. Verzorgingshuizen verdwijnen. Vervoer wordt dus nog belangrijker. Goed en gratis openbaar vervoer is een alternatief voor de fiets en de duurdere regiotaxi.

Het openbaar vervoer moet goed toegankelijk zijn.

Dit betekent voldoende haltes met een goede rijfrequentie van de bussen. Ook moeten er zowel overdag als in de avond in alle wijken bussen rijden.

Lees verder

Luchthaven

Een burgerluchthaven is verliesgevend, milieuonvriendelijk en levert maar zeer beperkt extra banen op. Voor het terrein van de voormalige vliegbasis Twente zijn er veel betere invullingen denkbaar. 

Door de ligging tussen Hengelo, Enschede en Oldenzaal is het huidige luchthaventerrein een goede, groene buffer tussen deze 3 steden. De SP vindt dan ook dat dit een natuurgebied moet blijven, Hengelo zal in de ontwikkeling van dit gebied als natuurgebied dan ook geld en energie mogen steken.

Lees verder

Fietsen

Hengelo is een stad die zich door zijn omvang prima leent om veel verplaatsingen per fiets te doen.
Hengelo zou ernaar moeten streven om fietsstad nummer 1 te worden in Nederland.

Als het aan de SP ligt beginnen we met het aanleggen en verbeteren van fietspaden, het aanleggen van de fietssnelweg F35 en het realiseren van bewaakte fietsenstallingen (gratis te gebruiken) in het centrum.

Lees verder

Laan van Driene

De SP is geen voorstander van het doortrekken van de Laan van Driene. Op dit moment zijn er geen verkeerstechnische redenen om dit uit te voeren. Als we het wel zouden doen dan levert het veel extra sluipverkeer op vanuit Enschede naar de A1. Hengelo krijgt er dan een verkeersprobleem bij.

Lees verder

U bent hier