h

“Geld overhouden wat bestemd was voor sociaal beleid, moet je daarvoor wel gaan besteden”

6 juli 2024

“Geld overhouden wat bestemd was voor sociaal beleid, moet je daarvoor wel gaan besteden”

Bij de bespreking van het jaarverslag van de gemeente over 2023 is opnieuw gebleken dat er op het zogenaamde Sociaal Domein minder geld was besteed dan er voor gereserveerd was. Het is bekend dat het huidige college van Burgerbelangen, VVD, CDA, D66 en PvdA bezuinigt op het sociale beleid. Om dan ook nog eens geld over te houden is volgens fractievoorzitter Hugo Koetsveld reden te meer om die overgehouden miljoenen juist in de komende tijd te besteden aan dit sociale domein. Er zijn vele goede bestemmingen daarvoor te bedenken, al zou het alleen al zijn het in stand houden van ontmoetingsplekken als de Thiemshof en het Dienstencentrum ’t Swafert. De door de SP ingebrachte motie om dit geld voor het sociaal beleid in te zetten kreeg geen meerderheid, doordat de coalitie dit blokkeerde.

Koetsveld:

“Daarmee laat dit college en deze coalitie zien dat ze andere keuzes maken dan de SP. Wij willen dat het geld vooral naar voorzieningen voor mensen gaat en niet alleen naar stenen en projecten.”

Reactie toevoegen

U bent hier