h

Bewoners Thiemshof vieren het behoud van hun ontmoetingsruimte met taart!

30 mei 2024

Bewoners Thiemshof vieren het behoud van hun ontmoetingsruimte met taart!

Foto: SP Hengelo

Vorige week is door vertegenwoordigers van Wijkkracht en Twinta aan bewoners van het wooncomplex Thiemshof in Hengelo meegedeeld dat dankzij hun strijd voor het behoud van de ontmoetingsruimte (tegenover Ijssalon Van de Poel), deze ruimte voor een aantal dagdelen per week gebruikt kan blijven worden voor bewonersactiviteiten. De bewoners zijn zeer tevreden met dit behoud en vierden deze overwinning met koffie en gebak!

Sinds een jaar zijn bewoners van het wooncomplex de Thiemshof in het centrum van Hengelo- ondersteund door de SP - in actie gekomen omdat ze hadden aangezegd gekregen dat hun vaste ontmoetingsruimte niet meer voor hun activiteiten beschikbaar zou zijn. Wijkkracht zegde de huur op en Twinta wilde de ruimte in gebruik nemen als kantoor voor hun personeel. Tot die tijd kregen bewoners slechts de sleutel voor een wekelijks koffieuurtje. Inmiddels is gebleken dat de ruimte intact blijft en dat Twinta het als grote kantoorruimte wil gebruiken buiten de activiteit uren van de bewoners.

De SP is blij met dit voorlopige resultaat en verwacht dat de twee dagdelen ook uitgebreid kunnen gaan worden bij meer animo vanuit bewoners uit de buurt. Minder blij is ze met de afhoudende houding vanuit het gemeentebestuur. Raadslid Vincent Mulder:

"De PvdA wethouder die gaat over het bestrijden van eenzaamheid geeft steeds niet thuis. Op loopafstand van het stadhuis heeft ze de afgelopen maanden niet de moeite genomen om met de bewoners te spreken. Ook was ze niet bereid om in de huursom voor de ruimte iets te betekenen vanuit de gemeente."

Zie hier het pleidooi dat bewoonster Marijke ten Tij hield ten overstaan van PvdA wethouder Luttikholt bij hun actie in het stadhuis december vorig jaar: https://www.1twente.nl/artikel/3979802/bewoners-thiemshof-willen-hun-ontmoetingsruimte-terug-we-zitten-al-een-jaar-thuis

En hier de reportage van 1Twente over hun overwinning deze week: 

https://www.1twente.nl/artikel/4409303/koffie-en-gebak-in-thiemshof-hengelo-bewoners-kunnen-weer-koersballen-en-kaarten

Reactie toevoegen

U bent hier