h

Gouden gieter voor Gerrits. SP stelt vragen over 'waterdeal' met NX Filtration

24 juli 2023

Gouden gieter voor Gerrits. SP stelt vragen over 'waterdeal' met NX Filtration

Foto: SP Hengelo

Voorafgaand aan de laatste raadsvergadering voor de zomer kreeg VVD wethouder Gerard Gerrits een Gouden Gieter aangeboden door SP Jongeren. In het bijzijn van tientallen bezorgde burgers sprak Frank Meesters namens de SP Jongeren hun zorgen uit naar de wethouder die het bedrijf dat jaarlijks 700 miljoen liter water uit het grondwater wil oppompen dit wil toestaan.

Aanvankelijk wilde de wethouder deze 'award' niet namens het college inontvangst nemen, waarschijnlijk omdat ze zelf wel weten hoe pijnlijk hetis dat de gemeente en provincie moeten toezien dat minstens 900 bomenniet verdrogen als gevolg van de vergunning aan dit bedrijf.In de raadsvergadering zelf was het SP raadslid Vincent Mulder dat dewethouder kritisch bevroeg over de deal en het feit dat niet de natuuren milieuraad maar wel een commercieel bomenbedrijf betrokken is bij deeen zogenaamde 'bomendeal'.Zie hier een deel van de discussie: 

En hier het persbericht van de SP Jongeren over de aanbieding

Reactie toevoegen

U bent hier