h

Leegstaande woningen Nijverheid worden weer bewoond

2 maart 2023

Leegstaande woningen Nijverheid worden weer bewoond

Foto: SP Hengelo

De strijd voor het behoud van de 107 woningen aan de Mariastraat, Krabbenbosweg, Wilderinkstraat en Geerdinksweg gaat door. Een jaar geleden werden de tijdelijke bewoners die de door Welbions gekwalificeerde ‘sloopwoningen’ bewoonden gesommeerd hun woningen te verlaten ten behoeve van Oekraïnse vluchtelingen. De oorspronkelijke huurders werden vanaf 2020 door Welbions naar andere woningen verwezen, nadat hun aanvankelijke verzet tegen sloop door Welbions werd genegeerd.

Inmiddels staan er van de 107 woningen een dertigtal woningen leeg, waarbij noch Welbions, noch de gemeente de urgentie begrijpt van grote woningnood onder asielzoekers en gevluchte Oekraïners. “Er wordt zo door de gemeente laconiek omgegaan met de verantwoordelijkheid om meer vluchtelingen op te vangen,” aldus Vincent Mulder raadslid van de SP in Hengelo.

“In de gemeenteraad heeft de SP fractie meerdere malen aangedrongen op het langer gebruik van leegstaande woningen in de Nijverheid. Uiteindelijk bewijzen deze woningen de geschiktheid voor het verantwoord wonen voor diverse groepen in Hengelo en zullen dus wat de SP betreft niet gesloopt, maar opgeknapt moeten worden.”

Daarom werden er deze week posters op de leegstaande woningen geplakt met de tekst ‘Waarom woont hier niemand?’

Inmiddels heeft Welbions aangegeven de woningen, ook de leegstaande tot en met april volgend jaar beschikbaar te houden voor Oekraïners en statushouders. De gemeente is nu aan zet om dit snel te regelen

Reactie toevoegen

U bent hier