h

Tentoonstelling ‘weggecijferd, teruggevochten’ komt naar Twente

2 februari 2023

Tentoonstelling ‘weggecijferd, teruggevochten’ komt naar Twente

Foto: SP

‘Weggecijferd. Teruggevochten’ Zo heet het bijzondere fotoboek waarin honderd ouders, getroffen in het toeslagenschandaal, worden geportretteerd.

Op zaterdag 4 februari wordt de tentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten’ op het Burgemeester Jansenplein voor het stadhuis van Hengelo geopend. De opening zal plaats vinden om 15.00 uur door Kamerlid Pieter Omtzigt in aanwezigheid van de Hengelose oud-SP wethouder Mariska ten Heuw.

De tentoonstelling is op initiatief van de SP naar Twente gehaald en toont acht grote foto’s van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal geportretteerd door fotograaf Bert Theunissen.

Vincent Mulder, afdelingsvoorzitter SP:

‘Alleen al in de gemeente Hengelo zijn minstens 178 gezinnen gedupeerd door het toeslagenschandaal. Deze tentoonstelling over het toeslagenschandaal laat het onmenselijke karakter van het systeem zien waar zij slachtoffer van zijn geworden. Een systeem waarin mensen slechts cijfers zijn en ook zo behandeld worden.’

De tentoonstelling zal tot 17 februari in Hengelo te zien zijn.

Bij de opening van de tentoonstelling zal Pieter Omtzigt kort spreken over waarom deze tentoonstelling belangrijk is voor Twente.

Reactie toevoegen

U bent hier