h

SP organiseert een openbare avond over de groeiende tweedeling: Winsten naar de mensen, kosten omlaag.

2 oktober 2022

SP organiseert een openbare avond over de groeiende tweedeling: Winsten naar de mensen, kosten omlaag.

Foto: SP Hengelo

Op maandagavond 10 oktober komt SP Kamerlid Sandra Beckerman spreken in Schouwburg Hengelo over de enerzijds groeiende armoede in Nederland terwijl de grote bedrijven meer winsten maken dan ooit.

Bijwonen is gratis en het begint om 20.00 uur; ontvangst met thee en koffie vanaf 19.30 uur.

Het is dagelijks te horen dat veel mensen niet meer rond kunnen komen. Dat ze niks opschieten met een paar procent loonsverhoging terwijl, de prijzen in de supermarkt met 12 % gestegen zijn en de energieprijzen door het dak gaan.

De tegenstelling met de winsten van de grote bedrijven, energiebedrijven, supermarktketens, zorgverzekeraars in deze tijd van energie- en inflatiecrisis is enorm.

Van veel grote bedrijven zijn de aandeelhouders spekkoper en lopen met mega-bedragen binnen. De SP wil duidelijk maken dat die tweedeling moet stoppen. Ook vindt de partij dat het kabinet veel te weinig doet om de kosten voor mensen te verlagen.

Ondertussen leven één miljoen mensen in armoede. Het is beschamend voor alle Nederlanders. Het kabinet heeft een half-af plan voor een energieplafond, maar teveel is nog onduidelijk.

De energiebedrijven moeten weer onder zeggenschap van de overheid komen en worden genationaliseerd, iets waar de SP altijd voor gepleit heeft.

Deze avond bedoeld om te spreken over deze en andere alternatieven om de crisis te lijf te gaan en de groeiende tweedeling, ook lokaal in Hengelo, te stoppen.

Reactie toevoegen

U bent hier