h

SP pleit voor verruiming energietoeslag voor Hengelose huishoudens in de knel

27 juni 2022

SP pleit voor verruiming energietoeslag voor Hengelose huishoudens in de knel

Foto: SP Hengelo

De SP fractie heeft aan het Hengelose college gevraagd om snel inzage te geven in het aantal verstrekkingen van energietoeslag aan Hengelose huishoudens tot nu toe. Ze wil ook weten hoeveel mensen een aanvraag hebben gedaan die een afwijzing hebben gekregen en de reden daarvoor.

Uit eerste eigen onderzoek van de SP blijkt dat veel mensen in Hengelo vrezen voor de stijgende kosten van gas en licht, benzine, de fors hogere kosten van dagelijkse boodschappen, bovenop de huurverhoging die er volgende maand voor huurders bij komt. Ook blijken zzp ers en kleine ondernemers soms zonder succes een aanvraag te doen voor compensatie van hun gestegen energiekosten.

De SP wil tijdens de politieke markt van 5 juli as. ervoor pleiten dat de energietoeslagregeling ook wordt opengesteld voor studenten, ongeacht of het Rijk daar Hengelo ook de middelen voor verstrekt.

Daarnaast wil de SP dat Hengelo extra geld uittrekt voor de compensatie van meer huidhoudens die lijden onder deze crisis. Desnoods zal Hengelo de algemene reserve moeten aanspreken. Ze wijst daarmee ook naar andere gemeenten waar er extra geld is uitgetrokken, zoals Apeldoorn waar er 3 miljoen voor is vrijgemaakt.

De SP zal, indien het college daar niet mee komt, daartoe in de gemeenteraad van 13 juli voorstellen voor doen.

Reactie toevoegen

U bent hier