h

Nieuwe SP fractie van start

2 april 2022

Nieuwe SP fractie van start

Foto: SP

Op woensdagavond 30 maart zijn alle Hengelose gekozen raadsleden geïnstalleerd, waaronder vier SP leden. Hugo Koetsveld, lijsttrekker in de verkiezingscampagne, voert de fractie aan. Vincent Mulder en Gerard Vennegoor zijn opnieuw raadslid. Zij gaven ook in eerdere raadsperioden de SP fractie vorm. Daarbij is Gerrit-Jan Leusink een nieuweling in het SP smaldeel. Hij neemt daarmee ook de plaats in Floor van Grouw, die de avond daarvoor afscheid nam na 16 jaar raadslidmaatschap. Floor was tevens van 2010 tot deze verkiezingen fractievoorzitter van de SP. In deze twaalfjarige periode maakte de SP deel uit van de coalitie, in wisselende samenstellingen,  met Mariska ten Heuw als SP wethouder.

Foto: SP
Floor van Grouw werd door de burgemeester geprezen om zijn scherpte waar het ging om de juiste behandeling van voorstellen in de gemeenteraad. Daarnaast wist hij met tomeloze inzet telkens weer de verbinding te leggen tussen fracties van coalitie en oppositie om te zorgen dat de coalitieafspraken recht werden gedaan, maar dat ook goede voorstellen kans van slagen kregen.

Voor de huidige fractie zie de fractiepagina

Reactie toevoegen

U bent hier