h

Hengelose jongeren in woningnood in actie in de stadhuishal

1 april 2022

Hengelose jongeren in woningnood in actie in de stadhuishal

Foto: SP

Een twintigtal jongeren die momenteel in de Mariastraat en omgeving wonen hebben voorafgaand aan de installatie van de nieuwe gemeenteraad van zich laten horen. Met verhuisdozen en slaapzakken kwamen ze in de ruime stadhuishal voor tijdelijk onderdak om de nieuwe raad en het college van hun hoge nood op de hoogte te brengen. Ze wonen namelijk slechts tijdelijk in woningen die door Welbions op de nominatie staan voor sloop. De door Welbions geplande sloop zou november dit jaar aanvangen, maar die datum is nu in eerste instantie met een half jaar uitgesteld. Dit uitstel werd besloten om  er vanaf eind april Oekraïense vluchtelingen in te kunnen huisvesten.

Daarmee werden deze jongeren geconfronteerd met een gedwongen vertrek binnen een maand, iets wat velen van hen in een onmogelijke en ook onmenselijke situatie brengt. Waar moeten ze naartoe?

De SP neemt het voor deze jongeren op. Zij mogen niet de dupe worden van de wooncrisis, geen beschikbare betaalbare huurwoningen. Zij mogen daarbij ook niet de dupe worden van de oorlog in de Oekraïne. Waarom moeten zij ook slachtoffer worden van de wandaden van Poetin?

Vanwege de druk die ze met hun actie opvoerden om hun situatie onder de aandacht te brengen bleek er een spoedoverleg te zijn gevoerd tussen gemeente, Welbions en Adhoc, het antikraakbedrijf die hen tijdelijk in deze zogenaamde sloopwoningen laat wonen.

Uitkomst: niemand wordt op straat gezet. Er wordt voor elke situatie een passende oplossing gevonden. En vluchtelingen zijn van harte welkom, mits het niet ten koste gaat van jonge gedupeerden door de wooncrisis.

Reactie toevoegen

U bent hier